[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Josep Maria Mestres i Serra - Viquipèdia

Josep Maria Mestres i Serra

De Viquipèdia

Josep M. Mestres i Serra és cap de l'Oficina de Correcció i Assessorament Lingüístic (OCAL) de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC). És doctor per la Universitat Pompeu Fabra amb una tesi de lexicografia. Ha dirigit diversos cursos de correcció de l'Institut d'Estudis Catalans i col·labora regularment amb distintes universitats en matèries vinculades a la correcció lingüística i l'edició editorial. Entre les seves publicacions destaca la coordinació de les tres edicions del Manual d'estil, d'Eumo.

[edita] Activitat professional

Ha estat corrector redactor del Parlament de Catalunya, professor de la Universitat Pompeu Fabra, on va impartir matèries de traducció especialitzada.

[edita] Publicacions

  • MESTRES I SERRA, JOSEP M. (1991): «Les relacions entre l’Administració i l’administrat des del punt de vista del llenguatge administratiu i jurídic», Revista de Llengua i Dret, 15, p. 21-33.
  • (1993): «La normalització lingüística als ajuntaments», Revista de Llengua i Dret, 19.
  • (1995): «Aspectes gràfics de la redacció de les normes» dins GRETEL (ed.) (1995): La redacció de les lleis, Barcelona, Generalitat de Catalunya, Escola d'Administració Pública de Catalunya, p. 117-148.
  • (1995): «L'estructura de la norma articulada» dins GRETEL (ed.) (1995): La redacció de les lleis, Barcelona, Generalitat de Catalunya, Escola d'Administració Pública de Catalunya, p. 69-116.
  • MESTRES I SERRA, JOSEP M. i altres (1995): Manual d'estil. La redacció i l'edició de textos, Barcelona, Eumo Editorial, Universitat de Barcelona, Universitat Pompeu Fabra, Associació de Mestres Rosa Sensat. [2a. ed., 2000; 3a. ed., 2007]
  • MESTRES I SERRA, JOSEP M. i JOSEFINA GUILLÉN (1992): Diccionari d'abreviacions, Barcelona, Enciclopèdia Catalana. [2a ed., 2001]

[edita] Enllaços externs