[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Josep Arderius Casanovas - Viquipèdia

Josep Arderius Casanovas

De Viquipèdia

Josep Arderius Casanovas
Càrrec: Alcalde de Castellar del Vallès
Temps al càrrec: 1986-1987
Predecessor: Miquel Pont Alguersuari
Successor: Albert Antonell Ribatallada
Data de naixement: 1925
Lloc de naixement: Castellar del Vallès
Partit: Convergència i Unió

Josep Arderius Casanovas fou alcalde de Castellar del Vallès de 1986-1987 per Convergència i Unió.

[edita] Biografia

Josep Arderius Casanovas va néixer l´any 1925 a Castellar del Vallès. Té sis fills i tretze néts. Manyà de professió ha estat vinculat a diverses entitats castellarenques, entre les quals cal destacar l´Obra Social Benèfica, de la qual forma part de la junta directiva com a vocal des de 1954, tot i que entre 1981 i 1996 va exercir com a administrador i cap de la junta administrativa.

Va començar la seva participació a la gestió política del municipi amb Convergència i Unió al consistori encapçalat per Miquel Pont Alguersuari, després de les eleccions municipals del 8 de maig de 1983. Va formar part de la Comissió Municipal Permanent com a tercer tinent d´alcalde i president de la Comissió Informativa d´Hisenda, i el 27 de maig de 1986 fou escollit alcalde, amb l´aquiescència dels membres del Ple del consistori, arran de la mort de l´alcalde titular, Miquel Pont, i va exercir aquest càrrec fins al final de la legislatura, el juny de 1987.

Aquesta substitució no va significar un canvi d´orientació de la política municipal, sinó una continuïtat de les línies marcades pel consistori durant la legislatura presidida per Miquel Pont Alguersuari. Cal remarcar que les gestions del consistori aquest darrer any van estar centrades en el procés per a la realització de projectes o la cessió de terrenys i l´adquisició de diversos espais a incloure al patrimoni municipal per a ús públic: les dues naus de la plaça Major per a activitats lúdiques, i el Palau Tolrà, antiga residència de la família Tolrà, que va permetre sol·licitar una extensió de batxillerat de l´Institut Egara a Castellar.

[edita] Referències


Precedit per:
Miquel Pont Alguersuari
Alcalde de Castellar del Vallès

1986–- 1987
Succeït per:
Albert Antonell Ribatallada