[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

José María Fidalgo - Viquipèdia

José María Fidalgo

De Viquipèdia

José María Fidalgo Velilla (Lleó, 18 de febrer de 1948); sindicalista espanyol, actual secretari general de Comissions Obreres.

[edita] Biografia

És metge especialista en Cirurgia Ortopèdica i Traumatològica en excedència de l'hospital madrileny de La Paa. Afiliat a Comissions Obreres el 1977. Va ocupar en els seus inicis com sindicalista els càrrecs de secretari general de la Federació Estatal de Sanitat de CCOO i de secretari confederal de política institucional.

El 2000 va substituir Antonio Gutiérrez com a secretari general de Comissions Obreres. Va ser reelegit el 2004, en aquesta última ocasió amb tan sols el 58% dels vots dels delegats. És molt criticat per alguns corrents interns de CCOO (crítics i Altenativa Confederal), que li retreuen l'estratègia de concertació social i pactes polítics seguida pel sindicat. Amb Fidalgo com a Secretari General i després de la vaga general del 14 de desembre de 1990, s'han negociat acords de pujada de les pensions assistencials i d'ajuda familiar, l'Acord per a la Consolidació i Racionalització del Sistema de Seguretat Social, d'octubre de 1996, en el qual es van augmentar les prestacions més baixes del sistema de pensions; i a l'Acord de setembre de 1999 en la Comissió de Seguiment de l'Acord de Pensions de 1996, pel qual es van pujar les pensions mínimes en més de 60.000.000 pessetes.

Precedit per:
Antonio Gutiérrez
Secretari general de Comissions Obreres
1998
Succeït per:
'


[edita] Enllaços externs