[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

José Luis Lassaletta Cano - Viquipèdia

José Luis Lassaletta Cano

De Viquipèdia

José Luis Lassaletta Cano (Alacant, 1933-2002) ha estat Alcalde d'Alacant entre els anys 1979 i 1991.

Llicenciat en Filosofia i Lletres, Lassaletta ocupà durant la dècada de 1970 llocs de rellevància bé al PSOE, bé en el sindicat UGT, on exercí el càrrec de Secretari de Cultura.

En 1979, fou el candidat a l'alcaldia d'Alacant pel PSOE en les primeres eleccions municipals després de la dictadura franquista. Amb el 43.5% dels vots, el PSOE va ser el partit més votat en la ciutat i Lassaletta iniciava d'aquesta manera el seu mandat, i hi esdevé en hereu polític de Llorenç Carbonell, qui quaranta anys ençà hi havia estat el darrer alcalde triat per les urnes. A més a més, des de 1979, ocupà la presidència de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies.

Durant els seus dotze anys com a Alcalde d'Alacant (fou reelegit en el càrrec en els comicis de 1983 i 1987) intentà solucionar el desordre urbanístic mitjançant la creació d'una via de circumvalació i hi impulsà el Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU). Hi dotà de zones verdes, construint-hi parcs i jardins en diversos barris; i construint-hi nous centres de salut, escoles, centres socials, etc...

En les eleccions municipals de 1991 no fou inclòs a la llista socialista a la corporació municipal alacantina i fou substituït pel diputat socialista Ángel Luna, qui guanyà també les eleccions i resultà ser triat alcalde. Fins aleshores, José Luis Lassaletta, ha estat el polític més votat en la ciutat d'Alacant, atès que en les eleccions municipals de 1983 hi obtinguè el 62% dels vots.

[edita] Vegeu també


Precedit per:
Pasqual Coloma i Sogorb
Alcalde d'Alacant
1979 - 1991
Succeït per:
Ángel Luna González