Web Analytics Made Easy - Statcounter

[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Jordi Vera - Viquip??dia

Jordi Vera

De Viquip??dia

Jordi Vera (Terrassa, 1952) ??s un pol??tic independentista catal??. Militant del PSAN i membre del FAC[1], el 1974 es va establir al Rossell??. Militant de Catalunya Lliure, es pass?? a ERC, de la que en fou membre del Comit?? Executiu i cap a la Catalunya del Nord. Amb Pere Bascompte va protagonitzar el 13 de juliol del 1991 l'anunci de la dissoluci?? de Terra Lliure. Es va presentar a les eleccions regionals dels Pirineus Orientals de 1992 i va obtenir l'1,14 % dels vots.

El 8 de desembre del 1992 va ser detingut per la Gu??rdia Civil, en l'operaci?? policial liderada des de l'Audi??ncia Nacional d'Espanya pel jutge Baltasar Garz??n coincidint amb els Jocs Ol??mpics de Barcelona. Vera es va acollir a les mesures de reinserci?? davant el jutge Carlos Bueren, defensat per l'advocat Joan Ridao, (actual portaveu d'ERC al Parlament de Catalunya) i va propiciar la declaraci?? del despr??s conseller Xavier Vendrell. Aix?? el va enemistar amb bona part dels militants d'ERC procedents de Catalunya Lliure. Poc despr??s abandon?? ERC i es pass?? al Partit per la Independ??ncia (PI) d'??ngel Colom i Pilar Rahola, i el 1996 fou escollit regidor per Elna a les llistes del grup liderat per Jean-Paul Alduy.

El 2001 va fundar el partit Bloc Catal?? amb antics militants d'Unitat Catalana. EL 2006 aquest partit es va transformar en Convergence D??mocratique de Catalogne i pass?? a ser una federaci?? m??s de CDC, amb Vera com a secretari general[2].

[edita] Refer??ncies

  1. ??? http://www.unitat.org/exercit/FAC.html
  2. ??? http://www.anuaris.cat/continguts/cronologia.php?id=28038