[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Jordi Valls i Riera - Viquipèdia

Jordi Valls i Riera

De Viquipèdia


Jordi Valls i Riera
Conseller de Treball i Indústria de la Generalitat de Catalunya
Al càrrec
20 d'abril de 2006 – 29 de novembre de 2006
Precedit per Josep Maria Rañé i Blasco
Succeït per Maria del Mar Serna Calvo
Naixement 1960
Manresa
Partit polític Partit dels Socialistes de Catalunya
Professió Advocat

Jordi Valls i Riera (Manresa, 1960). Polític català, ha estat Conseller de Treball i Indústria de la Generalitat de Catalunya, diputat al Parlament de Catalunya i alcalde de Manresa.

Llicenciat en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona, ha desenvolupat la seva tasca professional com a jutge substitut al Jutjat de Districte núm. 2, de Manresa, (1985); tècnic de la "Cambra de Comerç i Indústria de Manresa", essent el responsable de Fires, (1985-1987); gerent del "Consorci de Formació i Iniciatives de Cercs", organisme del qual formen part, el Departament de Treball i d'Indústria de la Generalitat de Catalunya, i la Diputació de Barcelona, (1987-1989), i ha exercit d'especialista en dret administratiu, mercantil i laboral al bufet d'advocats "Valls, Cots & Gerónimo Advocats Associats", especialitzat en dret administratiu, mercantil i laboral, (1989-1993).

Va ser regidor a l'Ajuntament de Manresa (1988-1995), vocal del Consell Rector del Consorci Hospitalari de Catalunya (1995-1999), president de la Comissió d'Hisenda i vicepresident de la Federació de Municipis de Catalunya (1995-1999) i membre del Consell Social de la Universitat Politècnica de Catalunya.

Entre el 1995 i 2006 va ser alcalde de l'Ajuntament de Manresa i ha estat president de Localret, Consorci Local per al desenvolupament de les xarxes de telecomunicacions i de les noves tecnologies des de 1999.

És membre de l'executiva nacional del Partit dels Socialistes de Catalunya.

A la primera remodelació del govern Maragall, feta el 20 d'abril de 2006, va ser nomenat Conseller de Treball i Indústria de la Generalitat de Catalunya en substitució de Josep Maria Rañé i Blasco, i Josep Camprubí i Duocastella passà ser el nou batlle de la capital del Bages. Ocupà el càrrec fins a les eleccions al Parlament de Catalunya (2006) en què va ser elegit diputat. Actualment és el president de l'Autoritat Portuària de Barcelona.

Precedit per:
Josep Maria Rañé i Blasco
Conseller de Treball i Indústria
2006
Succeït per:
Maria del Mar Serna Calvo