[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Joram - Viquipèdia

Joram

De Viquipèdia

Segons la Bíblia, Joram (en hebreu יהורם בן-יהושפט Yehoram ben Yehoshafat) fou el cinquè rei de Judà.

Pertanyia a la Casa de David de la tribu de Judà i era fill del rei de Judà Josafat, a qui succeí. Tenia trenta-dos anys en el moment de coronar-se rei de Judà i va regnar fins a la seva mort que ocorregué quan tenia quaranta anys a Jerusalem.

En morir el seu pare i ser proclamat rei, va assassinar tots els seus germans per evitar possibles reclamacions del tron. Es va casar amb Atalia, una filla del rei Acab d'Israel, i va adorar públicament déus estrangers, cosa molt mal vista pel poble jueu.

Durant el seu regnat els edomites van sublevar-se contra Judà i van aconseguir la seva independència. Els filisteus i els àrabs feien incursions de saqueig al territori de Judà, que Joram mai va poder controlar. Fins i tot, van arribar a saquejar el palau reial de Jerusalem, en una ràtzia en la qual es van endur algunes de les esposes del rei i van matar tots els seus fills excepte el més petit, anomenat Jehoahaz o Ahazià.

Es va contagiar d'una malaltia a l'estómac i va morir al cap de dos anys enmig de grans patiments i dolors. El poble no va guardar dol per la seva mort i no fou enterrat juntament amb els altres reis de Judà. Fou succeït pel seu únic fill viu, Ahazià.

Precedit per:
Josafat
Rei de Judà
Succeït per:
Ahazià