[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Jonny Greenwood - Viquipèdia

Jonny Greenwood

De Viquipèdia

Jonny Greenwood

Informació bàsica
Naixement {5 de novembre de 1971
Anglaterra Oxford
Gènere Rock alternatiu
música electrònica
Musica clàssica
Instruments Guitarra
Anys en actiu 1992-present
Discogràfica Parlophone
Capitol Records
Artistes relacionats Radiohead
Web oficial radiohead.com
Instruments destacats
Fender Telecaster Plus
Fender Starcaster

Jonathan "Jonny" Richard Guy Greenwood (nascut el 5 de novembre de 1971 a Oxford) és un dels integrants de Radiohead. A més és germà del també membre de Radiohead Colin Greenwood, el baixista del grup. El seu sobrenom, "Jonny", s'escriu sense h, ja que ve del nom Jonathan, no de John. Els seguidors de Radiohead han fet bromes amb aquesta situació, suggerint que el líder del grup, Thom Yorke, adoptés la h que Jonny va deixar.

Jonny sovint és considerat com el segon artista més important de Radiohead. És un talentós multi-instrumentista, capaç de tocar la primera guitarra (amb sorprenent mestratge), òrgan, sintetitzador, piano, xilòfon, harmònica i altres instruments amb els quals mai ha gravat. Les originals contribucions de Jonny per a Radiohead inclouen la cançó d'un rock més aviat suau ("The Tourist") i el tema amb influències de The Beatles (Beatlesque) "A Wolf at the Door" - dues pistes que tanquen "OK Computer" i "Hail to the Thief", respectivament. Thom Yorke ha ressaltat que la cançó "Just" de The Bends era "una competició entre Jonny i jo per a aconseguir tants acords com sigui possible dintre de la cançó". L'extremadament agressiu estil de Jonny per a tocar la guitarra li va causar en el passat una repetitiva lesió en el seu braç dret. Aconsellat per un metge a usar un suport en el seu braç per un període de temps, aquest reforç s'ha convertit en una espècie de marca registrada. "Gaudeixo posant-me'l abans de tocar... És com colpejar amb els teus dits abans de boxejar." Jonny també és el campió de qui utilitzen les Ones Martenot, un vell sintetitzador, que cataloga com un dels seus instruments favorits. Ha compost un tema cridat "Smear" amb un parell d'Ones Martenot. El ondes pot ser escoltat en moltes cançons de Radiohead, sobretot en "The National Anthem", de Kid A. Jonny també utilitza sintetitzadors de moduladors i aparells com el Korg Kaoss Pad, usat en els últims temes.

Jonny ha continuat amb la seva progressió com integrant de Radiohead i l'any 2003 va llançar el seu primer àlbum en solitari, "Bodysong", la banda sonora de la pel·lícula amb el mateix nom, del cineasta Simon Pummell. El seu germà Colin també va participar en l'àlbum. Jonny va ser contractat per la BBC com a compositor al maig de 2004. A més apareix en la pel·lícula "Harry Potter i el calze de foc" al costat del també integrant Radiohead Phil Selway i al líder de Pulp, Jarvis Cocker, com a membres d'un grup fictici anomenat "Weird Sisters". Thom i Jonny també col·laboren en un nou projecte, organitzat per la London Synfonietta, en el Festival de Ether el març de 2005.