[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Joe Perry - Viquipèdia

Joe Perry

De Viquipèdia

Anthony Joseph Perry (Joe Perry), és un guitarrista de Hard Rock, conegut per pertànyer a la banda Aerosmith.

Perry va néixer el 10 de setembre de 1950 a Lawrence, Massachusetts. És fill de pares immigrants italoportugueses. A l'arribar als Estats Units d'Amèrica el seu avi va canviar el cognom de Pereira a Perry. Perry i la seva germana menor Ann-Marie van créixer en el petit poble de Hopedale en Massachusetts, on el seu pare era comptador i la seva mare era mestra de gimnàstica en un col·legi. Després, ella es va retirar a Arizona quan el seu espòs va morir en 1975.

Va Començar tocant en bars al costat de Tom Hamilton. Per a pagar les despeses treballava en una gelateria, dita The Anchorage, on va conèixer a Steven Tyler uns anys després. A l'ingressar en Aerosmith, es va fer addicte a les drogues juntament amb Steven Tyler.

Els altres compartien l'addicció però en menor mesura. Més tard i després d'un procés de desintoxicació va poder deixar-les. Sent el guitarrista principal d'Aerosmith es va separar del grup per problemes amb les drogues, al que es va unir una baralla entre la seva esposa i l'esposa del baixista de la banda, Tom Hamilton. Des de l'any 1979 fins a l'any 1984, i al costat del seu company Brad Whitford, va formar un grup sota el nom de "The Joe Perry Proyect" que va tenir escassa popularitat i èxit.

A mitjan els vuitanta es va retrobar amb els seus ex companys d'Aerosmith.

Entre els seus últims treballs en solitari Joe va publicar un àlbum titulat "Joe Perry". Gràcies a aquest treball va ser nominat a un Grammy.És considerat per bona part de la crítica com un dels millors guitarristes de Heavy Metal del món. Ha tocat amb celebritats com: Guns N' Roses, [Poison], AC/DC,Kiss, Bob Marley, Ringo Starr, Mick Jagger, Run DMC, entre altres.