[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Joan de Biclar - Viquipèdia

Joan de Biclar

De Viquipèdia

Joan de Biclar fou un got catòlic de Scallabis (Santarem), fundador del Monestir de Biclarum, probablement el de Vallclara a Catalunya, i que més tard va ser Bisbe de Gerunda.

De jove havia marxat a Constantinoble a mitjans de segle VI (559) i va tornar al Regne Visigot de Regne de Toledo el 576. El rei Leovigild va intentar convèncer-lo perquè passés a l'arrianisme, sense èxit, per la qual cosa va ser desterrat a Barcino (577) no podent abandonar la zona fins a uns deu anys després, potser cridat pel propi Leovigild junt amb el Bisbe got Maçona, cap a 585 o 586, poc abans de la mort del rei.

Després del 589 va fundar el monestir de Biclarum, que podria tractar-se de Vallclara, prop de Montblanc i a uns 60 quilòmetres de Tarragona (on a finals del segle XII va existir un monestir probablement restaurat), i abans del 592 va ser consagrat Bisbe de Gerunda, doncs com a tal ja va signar les acta de l'II Sínode Provincial de Saragossa d'aquest any, assistint també al Sínode de Toledo (597) i II de Barcelona (599), i segurament també al de Egara (614).

Va morir alguns anys després, probablement cap al 621.