[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Joan Colom i Altemir - Viquipèdia

Joan Colom i Altemir

De Viquipèdia

Joan Colom i Altemir (Barcelona 1921) és un fotògraf català, un dels pioners en la composició de sèries fotogràfiques.

[edita] Biografia

Va néixer el 1921 a la ciutat de Barcelona. Després d'estudiar comptabilitat i treballar en una empresa s'inicià, de forma autodidacta, en el món de la fotografia ingressant l'any 1957 a l'Agrupació Fotogràfica de Catalunya (AFC). Així mateix l'any 1960 participà en la creació del grup artístics "El Mussol".

L'any 2002 fou guardonat amb el Premi Nacional de Fotografia concedit pel Ministeri de Cultura d'Espanya, el 2003 la Medalla d'Or al Mèrit Cultural concedida per l'Ajuntament de Barcelona, el 2004 amb el Premi Nacional d'Arts Visuals i el 2006 amb la Creu de Sant Jordi, concedides aquestes dues últimes distincions per la Generalitat de Catalunya.

[edita] Activitat fotogràfica

L'any 1958 inicià la seva activitat presentant un seguit de fotografies al IV Saló Internacional de Fotografia de Múrcia, del qual rebrà el seté premi. Aquest any es començà a interesar per la realitat existent al Barri xinès de Barcelona, l'actual Raval, esdevenint un dels principals ulls de la realitat existent.

L'any 1962 viatjà fins a París seleccionat en una mostra de la fotografia espanyola del moment, al costat, entre d'altres, de Xavier Misserachs i Oriol Maspons i agrupats en el moviment denominat "Nova Vanguàrdia", els quals foren els precursors de la composició en sèries fotogràfiques, i inspirats fortament en els treballs de Francesc Català-Roca, Cartier-Bresson o Man Ray.

[edita] Enllaços externs