[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Joan Borja - Viquipèdia

Joan Borja

De Viquipèdia

Joan Llançol-Borja Catanei (Roma 1474 - 1497). Duc de Gandia (1488-1497) i Baró de Llombai (1494-1497).

[edita] Antecedents familiars

Fou fruit de la relació il·legal del cardenal Roderic de Borja (futur papa Alexandre VI) i la dama italiana Vanozza Catanei. Era germà de Cèsar Borja, Lucrècia Borja i altres germans i germanastres de les relacions del seu pare amb diverses dames italianes.

[edita] Núpcies i descendents

Es va casar amb María Enríquez, cosina de Ferran el Catòlic el 1493. Van tenir:

Joan II Borja es casà amb Joana d'Aragó de Gurrea amb qui tingué el seu successor (i, per tant, nét de Joan Borja) Sant Francesc de Borja.

En segones núpcies s'unirà amb Francesca de Castre-Pinós, baronessa de Castre, i en terceres, amb Catalina Díaz.

[edita] Biografia

Amb l'ascens de la seva família i del seu pare a la Cúria Vaticana, aconseguir ser un dels homes més importants de Roma, tot i la seva juventut.

El seu pare compra al rei Ferran el Catòlic el ducat de Gandia i pacta el casament de la seva cosina Marí Enríquez amb Pere Lluís de Borja, però poc després, el 1488, aquest mor i Roderic de Borja obliga el seu fill a ocupar-se del ducat i casar-se amb la promesa de Pere Lluís, germanastre seu.

EL 1494 adquirí la Baronia de Lombai als Centelles.

Joan Borja, nomenat gonfanoner (comandant) dels exèrcits pontificis el 1492, va resultar ferit el 1494 en la guerra del seu pare contra els Orsini. Temps més tard, fou assassinat i el seu cos llençat al riu Tíber.


Precedit per:
Pere Lluís I
Duc de Gandia
14881497
Succeït per:
Joan II
Precedit per:
'
Baró de Lombai
14941497