[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Jesús M. de Miguel Rodríguez - Viquipèdia

Jesús M. de Miguel Rodríguez

De Viquipèdia

Icona de copyedit
Nota: L'article sembla una traducció automàtica de baixa qualitat:
(Cal retirar la plantilla un cop millorat l'article)

Jesús M. de Miguel Rodríguez (País Basc, 1947) és un sociòleg basc.

Doctor en Ciències Polítiques per la Universitat Complutense i PhD en Sociologia per la Yale University. Ha ocupat la Cátedra de Estudios Españoles Príncipe de Asturias en la Georgetown University, Washington DC.

Actualment és catedràtic de Sociologia, del Departament de Sociologia i Anàlisis de les Organitzacions, de la Universitat de Barcelona. Representa a Espanya en el comitè de Ciències Socials del European Cooperation in the Field of Scientific and Technical Research, a la Comissió Europea a Brussel·les. És director del grup d’Investigació sociològica GRS, a la Universitat de Barcelona. Membre de la International Visual Sociology Asssociation.

Ha estat professor a les universitats de Georgetown i Berkeley, i investigador a la Yale University, Stanford University, University of California (San Diego), University of Maryland, University of Arizona, University of Adelaide (Australia), i Universitat de Hosei (Tokio, Japó) entre altres. Investigador del Consejo de Europa i de la Organización Mundial de la Salud i ha estat fellow de la Fundación Rockefeller]] en el Bellagio Center. Les seves investigacions han estat finançades per institucions com Fundación Ford, American Council of Learned Societies, Social Science Research Council, British Council, Gobierno Francés, Fundación Juan March, Comisión Fulbright, Fundación La Caixa, Fundación Argentaria i Fundación Foessa entre altres.

Representant espanyol en el programa COST de la Unió Europea. Ha estat, durant quatre anys, gestor del programa nacional PSBS del Plan Nacional I+D, membre de la CTT de la UB, editor de Social Science and Medicine, de l’editorial board de Health Promotion, Health for All in Europe, del comitè executiu de l’ European Society of Medical Sociologists, i membre del Comité Consultor para la lnvestigación Médica en la Regió Europea de l’OMS.

Ha estat tres anys assessor permanent del Ministro de Sanidad y Consumo. Membre del Comitè d’Experts de la [[Diputació de Barcelona, del Consell Municipal del Medi Ambient de Barcelona, i del Consejo General del Insalud.

Director de la col·lecció Cuadernos Metodológicos. Comisión del FIS. Del consell assessor de la Revista Española de Investigaciones Sociológicas, Revista de Sanidad e Higiene, Gaceta Sanitaria, Current Anthropology, Policlínica. Referent tècnic de la Comissió d’Investigació de la World Psychiatric Association. Membre de dos research committees de la lSA des de 1972. Ha format part del consell editorial de Contemporary Sociology.

Ha publicat més de cinquanta llibres i prop de cent cinquanta articles professionals en espanyol i en anglès. Entre els llibres destaquen Sociology in Spain (Sage 1979), Políticas de población (con Juan Díez Nicolás, en Fontanella 1985), El mito de la sociedad organizada (Península 1991), Estructura y cambio social en España (Alianza Editorial 1998). Es coautor del libro Excelencia: Calidad de las universidades españolas (CIS 2001), i Sociología Visual (2002).

Ha obtingut deu premis nacionals, entre ells destaquen el Premio Nacional de Investigación en Ciencias Sociales el 1982, el primer Premio de Ensayo del País Vasco en dos ocasions i el Premi internacional "Prince of Asturias Chair" el 1999.


[edita] Referències

  • Sociología visual, Jesús M. de Miguel y Carmelo Pinto. Madrid : Centro de Investigaciones Sociológicas : Siglo XXI de España, 2002.
  • El Mito de la sociedad organizada, Jesús M. de Miguel. Barcelona : Península, 1990.
  • Políticas de población, Jesús M. de Miguel y Juan Díez Nicolás. Madrid : Espasa-Calpe, 1985.
  • La Amorosa dictadura, Jesús M. de Miguel. Barcelona : Anagrama, 1984.


[edita] Enllaços externs