[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Jazz-fusió - Viquipèdia

Jazz-fusió

De Viquipèdia

El jazz-fusió (de vegades només anomenat fusió és un gènere musical que abasta la combinació del jazz amb altres estils, especialment amb el rock, funk, R&B i world music. Bàsicament en formen part músics de jazz que barrejen les formes i les tècniques del jazz amb els instruments elèctrics del rock i l'estructura rítmica de la música popular afroamericana, tant amb el soul com amb el rhythm and blues. Pel què fa a l'estil de les improvitzacions es pot trobar una mescla de hard-bebop amb improvització lliure free-jazz, és a dir manca de forma melòdica cenyida estrictament als acords, amb formes i tècnica molt sofisticades, unida a una certa llibertat tonal i inspiració vitalista, gairebé mai melancòlica.

La dècada dels setanta va ser la més important per a la fusió, però també ha estat representada a les dècades posteriors. Els àlbums de fusió, fins i tot aquells que estan fets pel mateix artista, inclouen estils musicals variats. Es pot dir que més que un estil músical coherent, la fusió és una tradició músical i una manera de acostar-se a la música.

Un dels àlbums més representatius d'aquest estil és "Head Hunters", editat el 1973 pel grup amb aquest mateix nom, encapçalat per Herbie Hancock. Es tracta de l'àlbum amb més vendes de la història del jazz, i el prosseguiren altres treballs de no inferior qualitat per part del mateix grup: "Thrust" i "Secrets".