[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Jari-Matti Latvala - Viquipèdia

Jari-Matti Latvala

De Viquipèdia

Jari-Matti Latvala (nascut el 3 d'abril de 1985) és un pilot finlandès de ral·lis, actualment està corrent amb un Ford Focus WRC de l'escuderia Stobart Ford al Campionat Mundial de Ral·lis organitzat per la FIA.

Latvala va començar a conduir quan tenia tan sols vuit anys, quan va rebre un Ford Escort del seu pare, Jari Latvala, que també era un pilot de ral·lis, guanyador del Grup N nacional l'any 1994. Quan tenia deu anys va començar a practicar amb un Opel Ascona en un llac gelat.

El seu primer ral·li mundial en el que va participar va ser al ral·li de Gal·les, amb 17 anys, quedant 17è amb un Mitsubishi Lancer. Al 2003, va completar quatre ral·lis del WRC amb un Ford Focus WRC, finalitzant desè al ral·li d'Acròpolis i al ral·li de Gal·les, catorzè al ral·li de Finlàndia i dissetè al ral·li d'Alemanya.

Al 2004 Latvala va participar al Campionat Júnior Súper 1600. La seva millor posició va ser 21è al Tour de Còrsega amb un Subaru Impreza del Grup N. A l'any 2005, va córrer en nou ral·lis; sis amb l'Impreza Grup N i tres amb un World Rally Car. El seu millor resultat va ser 16è, aconseguint-lo tres cops: al ral·li de Suècia, al Tour de Còrsega i al ral·li de Sardenya.

Al 2006, Latvala va completar 11 ral·lis: sis, amb el Subaru Impreza Grup N, quatre amb un Ford Focus WRC i al ral·li de Finlàndia, amb un Toyota Corolla WRC. Per al 2007, té programats 12 ral·lis amb l'escuderia Stobart Ford.


A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Jari-Matti Latvala