[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

James Potter - Viquipèdia

James Potter

De Viquipèdia

Icona de copyedit
Nota: L'article necessita algunes millores en la seua redacció:
(Cal retirar la plantilla un cop millorat l'article)
Conté informació no enciclopèdica.
Icona de copyedit
Nota: L'article necessita algunes millores quant a la seua ortografia i gramàtica:
(Cal retirar la plantilla un cop millorat l'article)
S'han trobat faltes ortogràfiques, gramaticals, barbarismes o altres aspectes lingüístics incorrectes.
Falten accents, majúscules, i altres faltes gramaticals

James Potter es el nom de dos personatjes ficticis de la serie de Harry Potter escrits per l'autora britànica J.K.Rowling: el primer James Potter es el pare d'en Harry i el marit de la Lily Evans Potter( morts per lord Voldemort). El segon es el fill d'en Harry i de la seva dona Ginny weasley i el net del primer. Aquest segon James Potter no té importancia dins del relat, ja que tan sols apareix en el epileg de Harry Potter i les relíquies de la mort; aquest article es refereix al pare d'en Harry.

[edita] vida abans de Hogwarts

En James va neixer el 27 de març de 1960 a una familia de mags. El que sabem dels seus pare, d'acord amb Rowling, es que eran extremadament rics. Ja eran molt vells quan va neixer en James, aixo explica que fos fill unic. El consentian mot. Van morir a causa d'una malaltia màgica. La data de la mort es inexacta encara que es pot especular que va ser en algun moment entre 1976 i 1981. Possiblement els seus pares sonn Charlus Potter i Dorea Black.

A Harry potter i l'ordre del fenix, JK Rowling descriu a James molt semblant a en Harry, pero amb diferencies evidents: en James, amb els ulls cafe clar, el nas lleugerament mes llarg que el d'en Harry, i sense la cicatriu al front. no obstant tenia la mateixa cara prima, llabis i cellas que en Harry, les mateixes mans, el cabell negra despentinat i casi de la mateixa estatura.


[edita] La vida a Hogwarts

Va ser a Hogwarts de 1971 a 1978. desde el principi en James no va mostrar interes per les Arts obscures; durant el seu primer viatge a el Hogwarts Expres, despres d'escoltar a Severus Snape expresanli a la Lily Evans que el seu desig era anar a Slytherin, ell va afirmar que si ell, en james, era triat per Slytherin abandonaria l'escola. Va coneixer el seu amic de tota la vida, Sirius Black, que va ser qui va apoyar a en James en contra de l'Snape i va dir que encara que tota la seva familia habia estat a Slytherin, ell esperava ser diferent. Va començar l'odi cap a l'Snape i es va guanyar el despreci de la Lily. Quan en Sirius li va preguntar a quina casa li agradaria estar, en James aixecant una espassa invissible va dir: a Gryffindor, on resideixen els de cor valent! com el meu pare!.

A Harry Potter i el pres d’Azkaban, es demostra que els seus millors amics eren en Sirius Black, Ben Babaw i Remus Llopin. La Profesora McGonagall es refereix a en Potter i en Black com els ‘’liders de la colla’’ i com a ‘’extremadament intel•ligents’’. En Hagrid els descriu com en Fred i en George Weasley de la seva època.

En Llopin explica a en Harry que en James i en Sirius no van tardar massa en assabentar-se de la seva situació ( que era un Home Llop). Quan anaven al cinquè curs de Hogwarts van aconseguir transformarse (il•legalment) en animags per fer-li companyia a en Llopin quan es transformava cada mes, d’aquí venen el sobrenoms: Llopin era l’Enllunat. En James era en Forcat, per que es transformava en un cervol. En Sirius es transformava en un enorme gos negre i l’anomenaven Lladruc, i en babaw es transformava amb una rata ‘’cuapelada’’. Tots junts van crear el Mapa de Magatotis.

En Dumbledore li diu a en Harry que en James li va salvar la vida al Snape, quan en sirius li va dir que entres al tunel del pi cabaralla on en Llopin estava transformat en Home Llop. Per altre banda, l’Snape afirma que no va ser un acte heroic sino de cobardia, asegurant que en James s’havia arrepentit de la seva propia broma en el ultim moment. ‘’Estava salvant tan el seu coll com el meu’’.

En el primers quatre llibres, Snape mai perd l’oportunitat per dir-li que en James era un arrogant i orgullós. A Harry Potter i l’ordre del fènix, en Harry presencia un record de l’Snape dins del Pensiu d’en Dumbledore, en el qual en James i en Sirius ataquen a l’Snape nomes perquè en Sirius va dir que estava avorrit. En Harry es sent molt decepcionat i confús i no té mes remei que estar d’acord amb l’Snape respecte a l’actitud del seu pare. Davant d’això, en Sirius i en Llopin intenten fer entendre a en Harry que tots ells a aquella edat eren uns ‘’idiotes arrogants’’ i no es sentien orgullosos del que havien fet. En Sirius diu que en James no podia evitar fer el ridicul quan la Lily estava a prop. Pero l’Snape no era en realitat la victima que semblava ser, ja que ell tampoc desaprofitava cap oportunitat per tirar-li un malefici a en James.