[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Jaka Lakovič - Viquipèdia

Jaka Lakovič

De Viquipèdia

Jaka Lakovic
[[Image:{{{imatge}}}|100px|Jaka Lakovic]]
Sobrenom:
Posició: Base
Alçada: 1,86 metres
Pes: 81 quilos
Equip: AXA FC Barcelona (ACB)
Nacionalitat: Eslovènia Eslovè
Nascut: 9 de juliol de 1978
Ljubljana, Eslovènia
Mort:
Carrera: 1996present
Premis: {{{premis}}}
Jaka Lakovič, 2008
Jaka Lakovič, 2008

Jaka Lakovic és un jugador de bàsquet eslovè nascut el 9 de juliol de 1978 a Ljubljana, Eslovènia. Mesura 1,86 metres i la seva posició en la pista és la de base. Jugador de gran tècnica i rapidesa i autèntic líder en el terreny de joc. Actualment és jugador del AXA FC Barcelona.

Va començar a jugar al bàsquet al col·legi. Es va formar en el KD Slovan Ljubljana, amb el qual va debutar en la temporada 1996-1997, coincidint amb jugadors com Nesterovic. Al 1998 va guanyar la medalla de plata de l'Eurobasket junior de Varna al jugar la final contra Espanya. Al 2001 debuta amb la selecció absoluta d'Eslovènia en l'Eurobasket contra Espanya i és fitxat pel KK KrKa Novo Mesto. En aquest club va arribar a realitzar veritables exhibicions, com el 18 d'octubre de 2001, quan va aconseguir 38 punts (sent la segona millor anotació de la competició) en una trobada de l'Eurolliga contra el Real Madrid en el Raimundo Saporta que va finalitzar en 87-93. Els seus números en aquesta edició de l'Eurolliga va ser de 20.1 punts per partit, 42.8% en triples, 88.4% en tirs lliures. A més va jugar la Final Four de la Lliga Adriàtica. Va ser la seva veritable carrera cap a l'èxit.

Al 2002 firma pel Panathinaikos, gràcies a la insistència d'Obradovic, tècnic de l'equip grec, que va quedar impressionat d'ell en un encreuament de l'Eurolliga. Lakovic tenia la responsabilitat de substituir al que era el millor jugador d'Europa, Dejan Bodiroga. En aquest club va aconseguir grans èxits arribant a aconseguir quatre lligues ESAKE i tres copes, sent Lakovic un dels pilars de tant triomf. En la temporada 2004-2005 va ser triat MVP de l'any i membre del quintet ideal de la lliga grega. També va ser MVP en la copa en aquest mateix any i va jugar la Final Four de l'Eurolliga, disputada a Moscou, on el Panathinaikos va ser eliminat pel Maccabi Tel Aviv, el qual va acabar sent el campió. A més va formar part del segon quintet de l'Eurolliga. En l'Eurobasket 2005 va liderar a Eslovènia, la qual es va guanyar una plaça per al Mundial de bàsquet 2006 disputat al Japó. En la temporada 2005-2006 va començar discretament per culpa de la saturaració de jugadors a causa del fitxatge pel Panathinaikos de Vassilis Spanoulis, pel que Lakovic va tenir menys protagonisme. Es va anar recuperant poc a poc i l'equip grec arribà fins als quarts de final de l'Eurolliga, en on va ser eliminat pel TAU Ceràmica. Davant el fracàs europeu Lakovic va prometre a la directiva i a l'entrenador donar-ho tot en el final de la lliga. Lakovic va complir el promès i va ajudar en sobremanera al doblet de lliga i copa del Panathinaikos.

Va jugar el Mundial de bàsquet de 2006.

Al juliol de 2006 va ser fitxat pel Winterthur FC Barcelona, arribant amb l'aurèola de ser un dels millors bases d'Europa. El president del Panathinaikos, Gianakopoulos, i Obradovic van quedar molt decebuts per la sortida de Lakovic del club grec.