[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Jael - Viquipèdia

Jael

De Viquipèdia

Jael en hebreu Ya'el, יעל, el nom hebreu per a l'Íbex de Núbia es un personatge del Llibre dels Jutges del Antic Testament com la heroïna que mata a Sisserà per salvar Isarel de les tropes del rei Jabín. Era dona de Hèber el Quenita (Jutg. 5:23-27)

Aquesta és la part de la Cançó de Débora (Jutg. 5:23-27) en la que es compta la mort de Sisserà:

«Maleïu la ciutat de Meroz, maleïu-la», diu l'àngel del Senyor; «maleïu els seus habitants, perquè no han vingut a auxiliar el Senyor, a auxiliar el Senyor amb els seus herois.» Beneïda entre les dones Jael, muller d'Hèber, el quenita; beneïda entre les dones que viuen en tendes! Sisserà li demanava aigua; ella li ha donat llet, li ha ofert mató en tassa de nobles. Després, amb la mà esquerra ha pres l'estaca i amb la dreta una maça de fuster; ha estassat Sisserà, li ha obert el cap: l'estaca clavada li ha travessat la templa. Ha caigut doblegat, estirat als peus d'ella, ha caigut doblegat als seus peus; allà on s'ha doblegat, allà ha caigut mort.

Els entesos reconeix la cançó de Dèbora, basant-se en evidències lingüístiques, com una de les parts més antigues de la Bíblia.