[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Júlia Mamea - Viquipèdia

Júlia Mamea

De Viquipèdia

Júlia Mamea (Julia Mamaea) fou filla de Júlia Mesa i neboda (política) de Septimi Sever, cosina germana de Caracal·la i tia d'Elagàbal. Es va casar amb Gessi Marcià i fou la mare d'Alexandre Sever.

Quant Septimi Sever va pujar al tron va viure a la cort a Roma sota la protecció de la seva tia Júlia Domna junt amb la seva germana Júlia Soèmies. En un moment Júlia Mesa va fer circular el rumor de que Elagàbal, el seu nit fill de Soèmia, era en realitat fill de Caracal·la; Soèmia va donar suport al rumor i aviat Elagàbal fou proclamar emperador per una legió a la que convenientment s'havia fet un fort donatiu (218).

No és coneix res de la seva vida fins que apareix en companyia d'Elagàbal a Roma quan protegia al seu fill Alexandre Sever de les traïdories del seu cosí i emperador. Quan el seu fill va pujar al tron el va ajudar i aconsellar. Però el caràcter de Mamea es va demostrar contrari al interès imperial, ja que era orgullosa, gelosa del poder, no permetia cap rival i maltractava a les seves joves; aconsellava a l'emperador l'acumulació de riquesa el que va fer adoptar a Alexandre un sistema parsimoniós per compensar a les legions que va provocar un motí que finalment fou fatal.

Va morir a la Gàl·lia el 235.