[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Isàvena - Viquipèdia

Isàvena

De Viquipèdia

Isàvena (en castellà Isábena) és un municipi de la comarca aragonesa de la Ribagorça. Pren el nom de l'Isàvena, afluent de l'Éssera. El cap de municipi és la Pobla de Roda.

Taula de continguts

[edita] Llengua

Pel terme municipal d'Isàvena transcorren les isoglosses que permeten delimitar, tot i que vagament, les llengües aragonesa i catalana. Nocelles i Merli pertanyerien al domini aragonès, mentre que la resta ho faria al del català.

[edita] Formació del municipi

  • El 1964 es fusionen els municipis de la Pobla de Roda i Roda d'Isàvena (o Roda de Ribagorça). Es creava el municipi d'Isàvena, amb capital a la Pobla de Roda (Decret 4003/64, de 3 de desembre).
  • El 1966 incorpora una part de l'antic municipi de Merli: Esdolomada, Merli i Nocelles; la resta de nuclis de l'antic terme de Merli passarien a formar part del municipi de la Foradada del Toscar (Decret 2285/66, de 23 de juliol).
  • El 1970 incorpora Sant Esteve del Mall, nucli de l'antic terme de Queixigar (Decret 38/70, de 21 de març). Al mateix temps es fusionaven Queixigar i Monesma de Benavarri per formar el municipi de Monesma i Queixigar. L'antic municipi de Queixigar s'havia anomenat fins al 1920-1930 Sant Esteve de Mall, canvi de nom degut a un canvi de capitalitat.
  • El 1977 incorpora Serradui (Decret 2563/77, de 19 de setembre).

[edita] Entitats de població

Conté a banda dels nuclis llistats dessota, entre d'altres, els del Carrasquer i Nocelles.

Entitat de població Habitants
Esdolomada 10
Merli 17
Mont de Roda 9
Pobla de Roda, la 157
Riguala de Serradui 6
Roda d'Isàvena 42
Sant Esteve del Mall 5
Serradui 45
Vileta de Serradui, la 11
Font: Municat

[edita] Enllaços externs


Bandera d'Aragó Aquest article sobre l'Aragó és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.