[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Iowa gambling task - Viquipèdia

Iowa gambling task

De Viquipèdia

La Iowa gambling task és un tasca psicològica per a simular la presa de decisió de la vida real. Va ser introduïda per Bechara, Antonio Damasio, Tranel i Anderson (1994), llavors investigadors a l'universitat d'Iowa. Ha estat divulgada per Antonio Damasio, autor de "Somatic markers hypothesis" i autor de “l'error de Descartes”. La tasca es coneix a vegades com a tasca de joc de Bechara, i és àmpliament utilitzada en la investigació de la cognició i de l'emoció.

Presenten els participants amb quatre cartes virtuals en una pantalla d'un ordinador. Cada vegada que trien una carta guanyaran un poc de diners del joc. Però a vegades l'elecció de la carta implica una perduda de diners. La meta del joc és guanyar tants diners com siga possible. Cada carts dibuixada guanyarà a participant una recompensa (100 $ per a les cobertes A i B; 50 $ per a les cobertes C i D). De tant en tant, una carta també tindrà una pena (A i B tenen una pena total de 1250 $ per a cada deu cartes; C i D tenen una pena total de 250 $ per a cada deu targetes). Així, A i B són “roïnes cobertes”, i C i D són “bones cobertes”, perquè les cobertes A o B conduiran a les pèrdues sobre el durador, i Decks C o D conduirà als augments. Deck A diferència de B i la coberta C diferència de D en el número de l'excedent dels assajos que les pèrdues es distribueixen: A i C tenen cinc targetes més xicotetes de la pèrdua per a cada deu targetes; B i D tenen una targeta més gran de la pèrdua per a cada deu targetes.

La pantalla tirada de l'Iowa que juga a participants sans de TaskMost muestrea cartes de cada coberta, i després de prop de 40 o 50 seleccions ser prou bo en agafar a les bones cartes. Els pacients amb la disfunció orbitofrontal de la corfa (OFC), no obstant això, continuen al persevera't amb les roïnes cobertes, a vegades encara que ells saben que estan perdent els diners. La mesura concurrent de la resposta de pell galvànica demostra que els participants sans demostren una reacció de la “tensió” a aguaitar sobre les roïnes cobertes després de només 10 assajos, molt abans que la sensació conscient que les cobertes són roïnes. Al contrari, els pacients amb la disfunció d'OFC mai desenvolupen aquesta reacció fisiològica al càstig imminent. Bechara i els seus col·legues expliquen açò en termes d'hipòtesis somàtiques del marcador. La tasca de joc d'Iowa està sent utilitzada actualment per un nombre de grups d'investigació que usen el fMRI per a investigar que les regions del cervell són activades per la tasca en voluntaris sans tan bé com a grups clínics amb condicions com ara esquizofrènia i desordre obligatori obsessiu.

[edita] Referències

  • Bechara A, Damasio AR, Damasio H, Anderson SW (1994). Insensitivity to future consequences following damage to human prefrontal cortex. Cognition, 50: 7-15.

[edita] Enllaços externs