[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Introducció a la Història de l'Art - Viquipèdia

Introducció a la Història de l'Art

De Viquipèdia

Icona de copyedit

Nota: L'article necessita algunes millores en el contingut o l'estil:

cal fusionar amb algun dels articles història de l'art o història de l'art a occident o amb la secció Art#Historiografia_de_l'art
Fusió
Podeu col·laborar amb la Viquipèdia fusionant aquest article amb Història de l'art.

L'art és tan antic com la humanitat. Des dels seus inicis, els homes i dones han sentit la necessitat d'expressar plàsticament els seus sentiments, idees i creences. Si l'art prehistòric és essencialment naturalista i té una funció màgicoreligiosa, l'art egipci, per la seva banda, introdueix valors d'idealització i la representació de la bellesa en les obres. Idealització que serà sunstituïda en l'art mesopotàmic, babilònic i assiri per una certa majestuositat i sentit místic, responent sempre a una intencionalitat religiosa al servei del poder. Però va ser la Grècia clàssica la que va oferir els elements formals que han estat la base de l'art occidental. La societat grega va donar com a resultat un art al servei de l'home i a escala humana, abandonant les dimensions colossals de l'art egipci. Bellesa i moviment i expresssió constitueixen els pilars de la plàstica grega, als quals s'uneix l'afany d'dealització i el domini tècnic. De l'idealisme grec es va passar a l'acusat realisme romà. , reflex d'un poble pràctic i militar, que otorga sentit utilitari a les seves obres d'art. Com hereves de l'art clàssic i precedent de les formes preromàniques, es troben les manifestacions de l'art paleocristià i bizantí. Paral·lament a la formació de l'art romànic, des de l'orient mitjà sorgirà un nou art que s'extendrà per el nord d'Âfrica i arribarà a la Península Ibèrica: l'art islàmic.

En la Baixa Edat Mitjana el simbolisme i expressionisme propis del romànic, seran substiuïts pel gòtic, amb un naturalisme cada cop més accentuat, que l'acostarà a l'estil i al període que inauguren l'Edat Moderna, el Renaixement.

Aqüeducte de Segòvia. Mostra de l'esperit pràctic del poble romà
Aqüeducte de Segòvia. Mostra de l'esperit pràctic del poble romà
L'art egipci introdueix la representació de la bellesa
L'art egipci introdueix la representació de la bellesa


==Enllaços externs==- 46k Historia art