[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Instituto Escuela - Viquipèdia

Instituto Escuela

De Viquipèdia

El Instituto-Escuela, creat en 1918, va ser un experiment educatiu per al segon ensenyament que va tractar de introduir a l'educació oficial els principis pedagògics fonamentals de la Institución Libre de Enseñanza. Va ser un dels més importants organismes creats per la Junta per a Ampliació d'Estudis, al costat de la Residencia de Estudiantes, el Centro de Estudios Históricos i el Instituto Nacional de Ciencies Físico-Naturales.

En el terreny de l'ensenyament, l'Instituto Escuela va ser pioner en l'aplicació de pedagogies renovadores i de caràcter actiu incorporant la participació dels alumnes en el propi procés d'aprenentatge, la construcció activa dels materials didàctics, etc. El objectiu era introduir, de forma paulatina, reformes en l'ensenyament que abastessin la qüestió del Batxillerat únic o múltiple, els plans d'estudi, els mètodes i pràctiques d'ensenyament de cada branca, la formació del caràcter, les relacions entre l'escola i l'entorn social, etc. Va acollir entre el seu professorat a estudiants de llicenciatura que aspiraven al magisteri de segon ensenyament amb la funció d'aprendre ensenyant.

L'experiència de l'Instituto Escuela va tenir una doble repercussió de gran importància: en la beneficiosa cadena d'influència que va produir en Instituts de ciutats com Barcelona, Sevilla i València i en la seva projecció en part de la legislació educativa del primer bienni republicà.

[edita] Vegeu també