[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Institut Tècnic Eulàlia - Viquipèdia

Institut Tècnic Eulàlia

De Viquipèdia

Institut Tècnic Eulàlia
Institut Tècnic Eulàlia

Institut Tècnic Eulàlia és una escola privada, fundada al barri de Sarrià de Barcelona el 1925 en un casal d'estil neogòtic, i que el 1985 va rebre la Creu de Sant Jordi. Va començar com a escola l'octubre de l'any 1925 al carrer Vilana 3. El curs 1931-1932 es va instal·lar a l'actual edifici del Passeig de la Reina Elisenda 20-22. Durant el franquisme, també fou conegut com "Estudios San Marcos" degut a què se li revocà la llicència per a ensenyament secundari.

El 1995 fou adquirida per la Fundació Collserola i unida amb l'Escola Frederic Mistral per formar l'Escola Frederic Mistral-Tècnic Eulàlia, tenint com els seus ideals educatius el pluralisme, la laïcitat, la catalanitat, els valors universals i la iniciativa social, si bé abans de l'adquisició l'Institut Tècnic Eulàlia es definia com a escola cristiana. Actualment l'escola és concertada i disposa de dos centres: el que havia estat del Tècnic Eulàlia a Sarrià i el que era la seu de l'escola Frederic Mistral al costat de l'avinguda del Tibidabo.

Hi han estudiat, entre altres, Joan Reventós i Carner, Creu Casas i Sicart, Frederic Roda i Pérez, Daniel Argimon i Granell, Carlota Soldevila i Escandon, Francesc Parcerisas i Vázquez, Francesc Gurri Serra, Josep Vigo i Bonada, Josep Montserrat i Torrents, Oriol Pi de Cabanyes i Almirall, Joan Soler i Amigó, Xavier Miserachs i Ribalta, Basili de Rubí, Montserrat Carulla i Ventura, Montserrat Abelló i Soler, Carles Rexach i Josep Palau i Fabre.

Fou dirigit inicialment per Bartomeu Oliver i Orell. Quan el 1938 s'exilà a Veneçola, la direcció tècnica passà a Josep Campmany i Cunillé. Quan es jubilà, l'any 1971, la direcció es dividí entre Mercè Campmany i Núria Bonet.

S'ha caracteritzat per l'alt nivell del seu professorat, el catalanisme (fou un dels nuclis del Grup Torras i Bages), la laïcitat combinada amb una formació religiosa comprensiva, i l'ensenyament mixt.

Entre les activitats tradicionals destaquen la festa de Santa Eulàlia (patrona de l'Institut), el dia del llibre, la festa de Nadal i final de curs, els concursos literaris i de dibuix, les comunions al Monestir de Pedralbes, i els viatges d'estudi per Catalunya i Espanya (iniciats el 1957).

[edita] Bibliografia

  • Albert Suñé, Clara Estrada i Francesc Magrinyà. "Institut Tècnic Eulàlia. Seixanta anys d'història". Barcelona, 1985. DL B-15766-1985.
  • Revistes escolars "Eulàlia", "Schola", "Bitàcora", "Acròpolis" i "La Palmera"
  • Butlletí de l'Associació d'ex-alumnes "Eulàlia"
  • Llibres dels viatges d'estudi de 1959 i 1984

[edita] Enllaços externs


Coordenades: 41° 23′ 54.79″ N 2° 7′ 3.76″ E