[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Instint bàsic - Viquipèdia

Instint bàsic

De Viquipèdia

Basic Instinct
Instint bàsic
Valoració imdb:6.8/10 stars


Fitxa tècnica
Direcció Paul Verhoeven

Producció Mario Kassar
Alan Marshall

Guió Joe Eszterhas

Música Jerry Goldsmith

Fotografia Jan de Bont

Muntatge Frank J. Urioste

Repartiment Michael Douglas
Sharon Stone
George Dzundza
Jeanne Tripplehorn

Dades i xifres
Països Estats Units
França
Any 1992
Gènere drama, misteri
Duració 127 min.
Idioma Anglès

Companyies
Distribució TriStar Pictures
Pressupost 49 milions de dòlars

Fitxa a IMDb

Instint bàsic és una pel·lícula nord-americana de 1992, dirigida per Paul Verhoeven i protagonitzada per Sharon Stone (una vegada Kim Basinger rebutjà el paper) i Michael Douglas.

La pel·lícula fou nominada a dos Òscar, a la millor música, i al millor muntatge. Fou un dels films més taquillers de l’any, obtenint prop de 353 milions de dòlars arreu del Món. Amb Instint Bàsic s’inicien tot una sèrie de thrillers eròtics, posant de moda el paper de femme fatale.

[edita] Argument

Un conegut music de rock, Johnny Boz, es assassinat al propi llit de ca seva, mentre mantenia relacions sexuals. L’inspector Nick Curran (Michael Douglas) queda encarregat de la investigació del cas. Les seves sospites es centren en Catherine Tramel (Sharon Stone), una dona molt atractiva i sensual que escriu novel·les policíaques, i que manté una relació amb la víctima. Curran s’adona que l’homicidi comés coincideix exactament amb el que descriu Catherine en una de les seves històries. Catherine, amb gran poder de persuasió i, especialment, de seducció, manipula Curran, que arriba a sentir-se pertorbat per ella.

Aleshores s’inicia una trama, lligada perfectament a l’argument de la novel·la de Catherine, on els assassinats i les escenes de sexe ocupen la part més important de l’argument, en que també participa la psicòloga Beth Garner (Jeanne Tripplehorn).