[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Il·lusió òptica - Viquipèdia

Il·lusió òptica

De Viquipèdia

Una il·lusió òptica: el quadrat A és exactament igual que el B
Una il·lusió òptica: el quadrat A és exactament igual que el B

Una il·lusió òptica és qualsevol il·lusió del sentit de la vista, que ens porta a percebre la realitat erròniament. Estes poden ser de caràcter fisiològic o cognitiu (com la variació en la grandària aparent de la lluna, que pareix més xica quan està sobre nosaltres i més gran quan la veiem prop de l'horitzó).

No estan sotmesos a la voluntat i poden variar entre una persona i una altra, depenent de factors com: agudesa visual, campimetria, daltonisme, astigmatisme i altres.

Entendre estos fenòmens és útil per a comprendre les limitacions del sentit visual de l'èsser humà i la possibilitat de distorsió, ja siga quant a la forma, el color, la dimensió i la perspectiva del que observa.

Molts artistes han aprofitat les il·lusions òptiques per a donar a les seues obres un aspecte màgic, de profunditat, d'ambigüitat i contrastos.

El cine també produïx una il·lusió òptica, ja que una pel·lícula consistix en una sèrie de fotografies que al ser projectades, fan la sensació de moviment aparent. Els efectes especials de les pel·lícules, també es basen en il·lusions òptiques.

Algunes il·lusions òptiques són: