[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

IES Josep Vallverdú - Viquipèdia

IES Josep Vallverdú

De Viquipèdia

L’IES Josep Vallverdú és l’institut d’Ensenyament Secundari, cicles formatius de grau mitjà i de batxillerat de Les Borges Blanques. Agafa el nom de l'escriptor Josep Vallverdú, professor i catedràtic que va tenir aquest institut des de l’any 1980 al 1988, any en què es jubilà.

És un centre que està situat als afores de la ciutat capital administrativa de la comarca de les Garrigues, amb uns 5.200 habitants de població.

Taula de continguts

[edita] Història

El dia 28 de juliol del 1980 es creava i es construïa l'Institut Nacional de Batxillerat Mixt de les Borges Blanques; el 15 de setembre del 1989 es fusionaren dues entitats: l’Institut de Formació Professional, que també ocupava el mateix edifici des de la seva construcció, i l’Institut Nacional de Batxillerat; finalment, el 14 de març del 1990 passà a anomenar-se oficialment Institut d’Ensenyament Secundari Josep Vallverdú.

[edita] Instal·lacions

L'IES Josep Vallverdú està distribuït en dos edificis i compta amb tot un seguit d’instal·lacions que li permeten oferir ensenyaments d’alta qualitat.

A l'edifici principal (també anomenat edifici vermell pels alumnes degut al seu color), s'hi poden trobar:

  • La secretaria
  • Sales de professors i despatxos
  • Aules dels cursos que van fins a 1r d'ESO fins a 1r de Batxillerat
  • Dos laboratoris de física i química
  • Aula de música
  • Aula magna
  • ATESO (Departament de tecnologia), que consta de tres aules/taller
  • Aula del departament d'audiovisuals
  • Departament d'electricitat, que consta de tres aules i un taller
  • Consergeria
  • Aula d'idiomes
  • Biblioteca
  • Aules dels altres departaments
  • Aules d'informàtica
  • Aula del taller de projectes
  • 2 aules de dibuix

L'altre edifici, anomenat també edifici blanc, disposa de les aules de 2on de Batxillerat i l'aula del cicle formatiu d'administració. L'institut, que al principi ocupava la totalitat d'aquest edifici, ara només disposa del pis superior, ja que l'inferior està ocupat per l'Escola Municipal de Música de les Borges Blanques.

[edita] Activitats

L'IES organitza diverses activitats durant l'any organitzades per alumnes o per professors del mateix centre. Tot i que el nombre d'aquestes ha anat disminuïnt degut a la poca participació dels alumnes en aquestes, es manté un nombre considerable d'aquestes, en augment degut a la creació de noves activitats.

[edita] Dates assenyalades

  • Festa de Nadal, que consta de una actuació musical, l'amic invisible i un esmorzar que fins l'any 2006 va ser realitzat individualment (cada classe es feia el seu propi esmorzar) i a partir d'aquest any es va realitzar comunitària en el pati interior.
  • Festa de Sant Jordi o de la primavera, on s'entreguen els premis del concurs literari intern "Sant Jordi" i es porta a passejar per el pati el drac de l'institut, amb actuació de grallers i tamboriners del centre.

[edita] Esportives

L'activitat esportiva per excel·lència en l'IES és les "24 hores d'Esport", que en un principi es realitzaven literalment durant vint-i-quatre hores, però per problemes van haver-se de reduïr en dos dies lectius, durant les hores de classe.

Des de l'any 2005 també s'organitzen, en les hores no lectives com pot ser l'hora de dinar, classes de tennis taula, aeròbic i altres esports diversos dintre el marc d'activitats "L'Esport a l'Escola".

[edita] Avanços tecnològics

L'any 2006 va ser per l'institut un any de canvis respecte a la tecnologia. A principis de curs es va estrenar un lloc web basat en Moodle que permetia als alumnes un ensenyament dinàmic i diferent. El seu ús va estar en principi limitat als alumnes de 1er de Batxillerat tecnològic, però al acabar l'any ja va comptar amb la majoria de departaments, com el de català i el d'anglès. La posada en marxa d'aquest sistema va ser impulsat per Francesc Solans Barberà, professor de tecnologia del centre.

El 23 d'Abril de 2006 l'institut redissenyà el seu lloc web, fent-lo més atractiu a la vista i millorant la seva funcionalitat i contingut. El weblloc va ser crear i mantingut per Albert Palau, professor d'Educació Física amb reconeixement en l'àmbit dels llocs web degut a la creació per part seva de una important web a nivell d'Europa sobre els càtars.

Ja a l'any 2007, el 22 de Novembre, l'institut instal·là dues pantalles tàctils tamany projector al centre, convertint-se en un institut pioner al ser el primer centre d'ensenyament secundari a tindre pantalles d'aquest tipus a nivell de Catalunya.

Per l'any 2007 també s'espera una renovació del lloc web del departament de tecnologia i la creació del lloc web del departament d'audiovisuals, tots dos realitzats per un Treball de Recerca del centre creat per els alumnes Josep David Capdevila Cano i Jordi Domènech Bonilla. Aquest treball també inclou la creació d'un sistema de webcam per a poder visualitzar l'exterior de l'institut des d'Internet.

[edita] Enllaços externs relacionats