[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Futbol de taula - Viquipèdia

Futbol de taula

De Viquipèdia

El Futbol de Taula és un joc de taula basat en el futbol. Antigament, l'únic material que hi havia per practicar-lo era de la marca subbuteo fet que feia que inicialment se l'anomenés així. Actualment, però, hi ha gran varietat de fabricants de materials homologats i cada jugador pot triar quin d'ells s'adapta millor a les seves necessitats.

El material necessari per jugar un partit és: un camp, dues porteries, una pilota i dos equips amb deu jugadors de camp, un porter sortint i un porter de barra cadascun.

Normalment, el partit enfronta dos jugadors i hi ha una tercera persona que fa d'àrbitre.

Aquest joc, organitzat com esport, es practica arreu del món. La Federació Internacional (F.I.S.T.F.) és la que s'encarrega de coordinar les diferents associacions o federacions de cada país, a l'hora que coordina l'organització del calendari internacional de competicions.

La part del món amb més jugadors és Europa. Concretament, Bèlgica i Itàlia tenen un nombre molt elevat de practicants.

A Espanya, existeix l'Associació Espanyola de Jugadors de Futbol de Taula (A.F.M.) que és la encarregada de coordinar el calendari de competicions.

Els jugadors individuals, s'organitzen en clubs. Alguns clubs catalans que pertanyen a la A.F.M. són el Catalunya Futbol Taula o el Barcelona Futbol Taula entre d'altres.

[edita] Enllaços externs