[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Fundació Humanitària Dr. Josep Trueta - Viquipèdia

Fundació Humanitària Dr. Josep Trueta

De Viquipèdia

La Fundació Humanitària pel Tercer i Quart Món Dr. Josep Trueta neix el 2000, gràcies al canvi de denominació, i estatus jurídic, de l'Associació Humanitària Doctor Josep Trueta, creada a Vic (Osona) el 23 d’octubre de 1993. Està inscrita en el registre de Fundacions amb el nº1.444, amb NIF G/62292545 i classificada com a Fundació Benèfica de Tipus Assistencial.

L’activitat de la Fundació s’engloba en tres vessants diferenciades:

  • La Fundació desenvolupa una tasca d’acció humanitària, intentant pal·liar les necessitats dels països del Tercer Món amb l'enviament de fàrmacs, audiòfons i material sanitari, òptic, ortopèdic i informàtic. També actuem en projectes de desenvolupament econòmic -cooperatives de dones i tallers ocupacionals- i en millorar les infraestructures d'escoles, associacions i ajuntaments.
  • En l’àmbit mediambiental, la Fundació actua com a Gestor de Residus a través de la recollida i reciclatge adequat de fàrmacs, evitant així el risc de contaminació que suposa llençar-los a les escombraries. També es recicla material sanitari i ortopèdic, aparells òptics, ulleres, audiòfons, roba, tòners i cartutxos de tinta, material informàtic, radiografies, material escolar, telèfons mòbils, paper i cartró.
  • La Fundació també treballa en el camp de l’acció social fent teràpia ocupacional a través de la reinserció laboral de persones amb disminució derivada de malaltia mental. Actualment hi ha dos Centres Especials de Treball, El Merma a Vic i Mossèn Armengou a Berga.

[edita] Vegeu també

[edita] Enllaços externs