[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Freddy Loix - Viquipèdia

Freddy Loix

De Viquipèdia

Freddy Loix (nascut el 10 de novembre de 1970 a Tongeren, Bèlgica) era un pilot belga de ral·lis que va participar al Campionat Mundial de Ral·lis de la FIA.

La seva carrera automobilística comença quan tenia 15 anys, quan va començar a practicar kàrting. Al 1990 va comprar el seu primer cotxe de ral·lis, un Lancia Delta Grup N, passant després a un Mitsubishi Galant Grup N.

Va participar amb la marca Toyota des de 1996 fins al 1999 quan van passar a la marca Mitsubishi. El seu primer any a la marca japonesa va ser difícil degut a un important accident durant el ral·li Safari. Després d'aquest ensurt, però, va aconseguir alguns quarts llocs (a Catalunya, Acròpolis, San Remo i Austràlia).

Al 2002 Loix va firmar per Hyundai. Va ser un any difícil amb el Hyundai Accent WRC i la seva millor posició va ser una sisena al ral·li d'Austràlia. Al 2003 la marca coreana es va retirar a mig campionat i Loix va participar a l'última prova del campionat de 2003, el ral·li de Gal·les, amb un Peugeot 206 oficial, quedant sisè. Loix va deixar tan impressionats els directius de la marca francesa que va fer que continués amb la mateixa marca al 2004. Però només va poder completar 5 ral·lis, ja que el van fer fora pels mals resultats.

[edita] Enllaços