[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Francisco Enrique Camps Ortiz - Viquipèdia

Francisco Enrique Camps Ortiz

De Viquipèdia

Francisco Enrique Camps Ortiz
4t President de la Generalitat Velenciana
25 de maig de 2003 - actualitat
Nascut 28 d'agost de 1962
València
Partit (en càrrec) PP

Francisco Enrique Camps Ortiz (Valencia, 28 de agosto de 1962), és el quart president de la Generalitat Valenciana de l'etapa autonòmica iniciada per la Transició espanyola. Està en el càrrec des de les eleccions del 25 de Maig del 2003, quan el PP va obtenir majoria absoluta a les Corts Valencianes. Actualment és també el president del Partit Popular del País Valencià, càrrec que va ostentar anteriorment Eduardo Zaplana.

[edita] Biografia

Va nàixer a València el 28 d'agost de 1962. La seua infantesa va transcórrer al municipi de Borbotó, pedania de la ciutat de València. Està casat i té tres fills. Son pare és originari de Poble Nou. Llicenciat en Dret, va iniciar la seua activitat política com a Regidor de Trànsit al Govern municipal de Rita Barberà a l'Ajuntament de València el 1991.

El 1997 va ser nomenat conseller de Cultura, Educació i Ciència. El 1999 va ser designat secretari d'Estat d'Administracions Territorials, al govern de José María Aznar. En les eleccions del 2000 va ser elegit diputat nacional al Congrés dels Diputats i vicepresident primer del Congrés. A l'abril de 2002, Camps és designat nou Delegat del Govern espanyol al País Valencià.

El juliol del 2002, quan Eduardo Zaplana va deixar la Presidència de la Generalitat Valenciana per tal d'exercir com a Ministre de Treball a Madrid, el va succeir José Luis Olivas Martínez, fins llavors, vicepresident primer, però va designar Camps com a candidat del PP a la Presidència de la Generalitat.

El 25 de Maig del 2003, el PP va guanyar les eleccions autonòmiques amb majoria absoluta i Camps va accedir a la Presidència de la Generalitat i en la tardor del 2004, en el Congrés del PP celebrat a Castelló, a la presidència del Partit Popular del País Valencià.

En les eleccions autonòmiques del 27 de maig de 2007 va revalidar la majoria absoluta aconseguint 1.276.301 vots i el 53,22%, amb la qual cosa es va convertir en el candidat a president més votat de la història del País Valencià.


Precedit per:
José Luis Olivas Martínez
President de la
Generalitat Valenciana

2003–actualitat
Succeït per:
-
Precedit per:
Eduardo Zaplana Hernández-Soro
President Regional del PPCV
2002–actualitat
Succeït per:
-
Precedit per:
Marcela Miró Pérez
Conseller de Cultura, Educació i Ciència
de la Generalitat Valenciana

1997-1999
Succeït per:
Manuel Tarancón Fandos