[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Ford T - Viquipèdia

Ford T

De Viquipèdia

Ford T
Ford T

El Ford Model T va ser un automòbil produït per la companyia Ford Motor Company de Henry Ford des de 1908 a 1927. Aquest model va ser el precursor de la producció en cadena, que va popularitzar l’adquisició dels cotxes. En total es van fabricar més de 15.000.000 de Ford T.

El Ford T va ser dissenyat per Henry Ford, i va veure la llum l’1 d'octubre de 1908, amb un motor de quatre cilindres i tan sols 20 cv de potència assolint una velocitat màxima de 71 km/h, amb un pes de 1200 quilos i consumt un litre de benzina cada 5 km.

El model T incloïa novetats que altres vehicles de la competència no oferien com el volant situat al costat esquerre, de gran utilitat per a facilitar l’entrada i sortida dels ocupants i altres avanços tècnics com el conjunt del bloc motor, amb càrter i cigonyal en un sol, utilitzant un aliatge lleuger i resistent d’acer de vanadi.

Aquest model es va caracteritzar per ser molt espartà, característica pròpia dels vehicles de Henry Ford i la seva política de producció: la cadena de muntatge, gràcies a la qual va poder rebaixar el preu inicial de 850 dòlars fins als 260, convertint-lo en el model favorit de la societat treballadora industrial.


A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Ford T