[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Florida (Uruguai) - Viquipèdia

Florida (Uruguai)

De Viquipèdia

Florida

[[Image:|130px]]
Topònim oficial Florida
País Uruguai Bandera de l'Uruguai
Organització:  
 -Departament  Florida
Codi postal 94.000
Característica telefònica +0352
Localització: 34° 5′ 58″ S 56° 12′ 55″ OCoordenades: 34° 5′ 58″ S 56° 12′ 55″ O
Superfície
Altitud 70 msnm
Latitud {{{latitud}}}
Longitud {{{longitud}}}
Distància {{{distància}}}
Fundació 24 d'abril de 1809
Fundador Santiago Figueredo
Població:  
 - Total 32.128 (2004)
Àrea metropolitana 
 - Densitat
 - Creixenebt intercensal
Analfabetisme {{{analfabetisme}}}
Gentilici floridense
Intendent municipal  Juan Giachetto (FA)
Intendente 
Pàgina web

Florida és una ciutat de l'Uruguai, capital del departament homònim. Ubicada sobre les costes del Riu Santa Lucía Chico, 96 km al nord de Montevideo, té una població d'aproximadament 35.000 habitants.

Va ser fundada en 24 d'abril de 1809, amb el nom de San Fernando de la Florida Blanca, en homenatge al rei Ferran VII d'Espanya.

Destaca perquè allà es troba la Piedra Alta de la Florida, lloc elegit el 25 d'agost de 1825 per a realitzar la Declaratòria de la Independència de l'Uruguai, i per la Capella de San Cono, sant d'origen italià que congrega multituds tots els 3 de juny.

A la seva plaça principal es troba la catedral basílica de la ciutat, que es va començar a construir el 1894. És una de les esglésies més pintoresques del país i conté la Verge dels Trenta i Tres (Virgen de los Treinta y Tres, en castellà), patrona de l'Uruguai. Representada per una petita figura en fusta, ubicada originalment en una localitat denominada Villa Vieja (abans, Villa del Pintado), se li van encomanar els Trenta-Tres Orientals després de la seva desembarcada el 1825, en el seu jurament per alliberar a la pàtria o morir en l'intent.

Estança històrica a Florida.
Estança històrica a Florida.

[edita] Enllaços externs

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Florida



Bandera de l'Uruguai Aquest article sobre l'Uruguai és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.