[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Flickr - Viquipèdia

Flickr

De Viquipèdia

Flickr es un lloc web per a organitzar fotografies digitals que funciona com una xarxa social. Va ser desenvolupat per Ludicorp, una empresa fundada el 2002 a Vancouver, Canadà. El març del 2005, Flickr i Ludicorp foren comprades per Yahoo!.

És un servei molt utilitzat pels usuaris de blocs com a dipòsit de fotos.

[edita] Funcionalitats

El sistema de Flickr permet fer cerques d'imatges per etiquetes (tags), per data i també pel tipus de llicència Creative Commons.

Altres funcionalitats són els canals RSS i Atom, com també una API que permet a desenvolupadors independents desenvolupar els seus propis serveis.

El servei es basa en les característiques habituals de l'HTML i l'HTTP, poden així ser usable en múltiples plataformes i navegadors. La interfície d'etiquetació i edició de text utilitza AJAX, que també és compatible amb la gran majoria dels navegadors. Un component no essencial del lloc web, Organizr, es basa en la tecnologia de Macromedia Flash, la qual és àmpliament disponible, però no plenament oberta.

Les fotografies o imatges poden també trametre's a través del correu electrònic.

Flickr és especialment popular entre els usuaris de Macintosh, els quals sovint són exclosos d'altres llocs de compartició de fotos perquè hi és necessària una arquitectura PC/Windows.

Una de les característiques de Flickr, és que permet al usuaris registrats triar qui vol que accedeixi a les seves fotos. Per això només cal marcar-les com a públiques, només pels amics (contactes de Flickr) o per la família, encara que siguin usuaris de franc. També permet triar la llicència amb que es publiquen les fotografies, donant a triar entre una àmplia gama de llicències, algunes d'elles compatibles amb les de la Viquipèdia, la qual cosa ha donat lloc a diversos projectes per compartir-les, com ara FlickrLickr.

[edita] Vegeu també

[edita] Enllaços externs

  • (anglès) Lloc web de Flickr
  • Flick off! - Article sobre alguns usuaris que rebutjaren els moviments de Yahoo! d'ençà de la compra de Flickr.