[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Flavià (prefecte d'Itàlia 382-383) - Viquipèdia

Flavià (prefecte d'Itàlia 382-383)

De Viquipèdia

Flavià (Flavianus) fou prefecte del Pretori d'Itàlia i Il·líria vers 382-383. Fou amic íntim de Quint Aureli Simmac que li va dirigir diverses cartes. Gothofredus diu que un altre Flavià fou prefecte del Pretori el 391-392 però probablement ambdós són la mateixa persona.

Era pagà com Simmac i va donar suport a l'usurpador Eugeni del que va obtenir la restauració de l'altar de la Victòria a Milà. Probablement es la persona que va amenaçar de convertir l'església de Milà en un estable si guanyava la guerra contra Teodosi (paraules que Paul·lí atribueix a un desconegut Fabianus, probablement un error per Flavianus).

Com a àugur va predir la victòria d'Eugeni però Teodosi va falsificar els seus auguris i va forçar el pas dels Alps. El 394 aC Eugeni el va nomenar cònsol però el seu nom no s'esmenta als Fasti. Probablement dirigia les forces derrotades per Teodosi als Alps i Rufí sembla indicar que va escollir morir abans que rendir-se però de les cartes a Simmac, i si els diferents Flavià han estat ben identificats, resulta que va sobreviure a la guerra i fou perdonat tot i que va perdre els seus càrrecs.