[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül - Viquipèdia

Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül

De Viquipèdia

Les Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül o Germanes de la Caritat és una congregació catòlica femenina, amb vots simples, fundada el 29 de novembre del 1633 i dedicada al cap i als treballs espirituals de la misericòrdia.

La congregació fou fundada per Sant Vicenç de Paül i Louise de Marillac amb el nom de Germanes de la Caritat, serventes dels malalts pobres, i posteriorment se li agregà el nom del seu fundador per distingir aquesta congregació de les diverses comunitats de caritat, que animades amb un esperit i ideal semblant, s'extengueren arreu de França.

La necessitat de l'organització en el treball dels pobres va suggerir a Vicenç de Paül la formació d'una fraternitat entre la gent de la seva parròquia. Vicenç de Paül envià tot un seguit de dones joves a París, per a dedicar-se a l'atenció dels més necessitats sota la direcció de Louise de Marillac, que entrenà les joves en la cura dels malalts i en la vida espiritual.

A la mort de Marillac i Vicenç de Paül hi havia, el 1660, més de quaranta cases de les Filles de la Caritat exteses per tot França. Actualment aquesta comunitat religiosa és present en més de 94 països i té més de 21.000 membres.

A l'any 1998 reberen la Creu de Sant Jordi, i l'any 2005 foren guardonades amb el Premi Príncep d'Astúries de la Concòrdia "per la seva excepcional tasca social i humanitària en suport dels desfavorits, desenvolupada d'una manera exemplar durant prop de quatre segles, i per la seva promoció, arreu del món, dels valors de la justícia, pau i solidaritat".

[edita] Enllaços externs