[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Fetitxisme sexual - Viquipèdia

Fetitxisme sexual

De Viquipèdia

El fetitxisme aplicat al sexe (fetitxisme sexual) comprèn totes aquelles pràctiques que giren al voltant d'un objecte o element de l'entorn (fetitxe) que esdevé el centre de referència del que se'n deriva l'excitació sexual.

El fetitxe sexual pot ser per tant des d'una part concreta del cos no relacionada directament amb el sexe (orelles, peus, natges), passant per una sensació o qualitat de l'entorn (olor, lloc), fins un objecte o element determinat (peça de roba, sabates, vibrador, pírcing, tatuatge, orins -urolàgnia-, etc). Cal matisar que per al fetitxista aquests objectes (fins i tot incloent calces, subjectadors, guants, mitjanes, sabates, botes i fins i tot davantals i mocadors) solen ser més excitants si ja els ha dut posats una dona. I encara que aquests objectes poden resultar excitants per a moltes persones, per al fetichista l'objecte és realment més excitant que la dona que ho ha utilitzat.

Les teories més modernes sobre fetitxisme sexual el relacionen amb les teories del comportament humà i la idea de "condicionament" o aprenentatge. Així, alguna experiència en la infància podria causar l'associació entre el plaer sexual i determinat objecte, relació que es mantindria en l'edat adulta. Dintre dels distints fetitxismes podrien establir-se diferents nivells, des de la simple atracció sexual cap a certes parts o tipus d'objecte, fins a la necessitat absoluta del fetitxe per a poder arribar a l'orgasme.

[edita] Bibliografia

  • Caballo, V.E., Buela-Casal, G. y Carrobles, J.A. (1996). Manual de psicopatología y trastornos psiquiátricos (vol. 2). Madrid: Siglo XXI.