[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Ferran Giner i Gil - Viquipèdia

Ferran Giner i Gil

De Viquipèdia

Fernando Giner Gil era un futbolista valencià. Va nàixer a Alboraia (l’Horta Nord, País Valencià, el 31 de desembre de 1964. Jugava de defensa central, quasi tota la seua carrera esportiva la va desenvolupar al València CF i era conegut com “El Xufa”.

Taula de continguts

[edita] Biografia

Giner era un defensa central esquerrà que destacava per la contundència del seu joc per damunt de la seua qualitat tècnica. Era un jugador molt difícil de superar per alt i la seua gran velocitat li va permetre ser molt eficaç tallant el joc del rival encara que a vegades feia fortes entrades que li valien nombroses amonestacions.

Es va formar a la pedrera del València CF, debutant en el primer equip uns dies abans de complir 18 anys (el 5 de desembre de 1982. Malgrat haver debutat tant prompte, la seua presència al primer equip no va ser massa habitual fins la temporada 1986-1987. Aquella temporada el València CF jugava en segona divisió degut a la greu crisi econòmica que arrossegava des de la celebració del Mundial 82, el que va motivar que el club venera els jugadors més importants i començara un nou projecte esportiu basat en jugadors de la pedrera.

Un d’ells era Giner que es va convertir en indiscutible aquell any. Després del ràpid retorn a la primera divisió va viure un període de vuit temporades en les que va ser titular indiscutible, excepte quan les lesions o les sancions ho impedien. Aquella època va coincidir amb el resorgiment del València CF, el qual va tornar consolidar-se com un dels grans equips de la lliga.

Va sorprendre que no el renovaren a l'acabar la temporada 1994-1995, així que Giner va acabar recalant en el Real Sporting de Gijón on va jugar dues discretes temporades.

Una vegada acabat el compromís amb el club asturià i ja amb 33 anys va acceptar una oferta de l'Hèrcules CF en la segona divisió. Després, va fitxar pel Llevant UE de la segona B. Allí es va retirar com a jugador, passant a formar part del cos tècnic.

Actualment és l’entrenador del CE Olímpic de Xàtiva, club de la Regional Preferent valenciana.

[edita] Selecció nacional

Va ser internacional amb la selecció espanyola en onze partits. Va debutar el 17 d'abril de 1991 front a Romania.

[edita] Clubs

[edita] Enllaços externs