[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Eva mitocondrial - Viquipèdia

Eva mitocondrial

De Viquipèdia

L'eva mitocondrial fou un ancestre femení primitiu de l'espècie humana, comú a tots els descendents actuals. El nom és una metàfora biològica de l'Eva bíblica, per bé que aquesta seria d'avantpassada primera i única, i l'eva mitocondrial seria una mena d'àvia comuna a tota la humanitat, sense treure que hi hagués altres àvies contemporànies i anteriors.

[edita] Fonament científic

Els mitocondris és troben en totes les cèl·lules humanes. Aquests orgànuls s'hereten per part de la mare, ja que en el moment de la fecundació l'espermatozou no n'aporta. Els mitocondris contenen ADN, ADN mitocondrial o ADNm. L'ADN al llarg del temps acumula mutacions i divergint entre els diferentsllinatges evolutius.

Per tant si ens remuntem prou generacions enrere arribarem a un punt en que existeix la mare de tots els nostres avantpassats. O el que és el mateix un mitocondri amb una seqüència d'ADNm primigènia.

En un sentit més ampli el concepte pot ser utilitzat per qualsevol espècie biològica en que l'herència dels mitocondris durant la reproducció sigui monoparental

[edita] Vegeu també