[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Estudi XX Cor - Viquipèdia

Estudi XX Cor

De Viquipèdia

L'Estudi XX Cor és una formació de cambra, creada l'any 1999, amb la intenció de treballar la música vocal del segle XX. Els seus membres són essencialment estudiants de cant de grau mitjà i superior, o cantaires amb gran experiència vinculats des de fa anys al món coral.

Ha actuat als principals auditoris i festivals internacionals de música que tenen lloc al nostre país. El seu repertori inclou obres tan diverses com Le Roi David de Honegger, Carmina Burana de Carl Orff, el Requiem de Gabriel Fauré o el Messies d'Händel. Ha participat en diverses estrenes d'òperes contemporànies: al Grec 99, amb l'ldiota de Fiódor Dostoievski, amb música de Joan Grimalt, i al Grec 04, amb Josafat, amb música de Pere Puértolas, al Teatre Lliure de Barcelona amb Pentesilea, d'Enric Ferrer i ha format part de l'espectacle Passejant per Broadway.

La seva fundadora i directora és Rosa Maria Ribera. Va néixer a Terrassa. Ha estudiat direcció coral amb el mestre Enric Ribó i està en possessió del títol superior d'aquesta especialitat i del de professora de cant.

Ha estat mestra de direcció coral en cursos internacionals i ha treballat amb E. List, Manuel Cabero i Pierre Cao. Ha dirigit diverses entitats corals -la Massa Coral de Terrassa, la Coral Belles Arts de Sabadell i les corals infantils i juvenils Sembra de Terrassa- i ha estat la directora titular del Cor dels Amics de l'Òpera de Sabadell.

[edita] Referències

[1] [2] [3] [4]

  1. Article escrit per un component de l' Estudi XX Cor.
  2. http://www.orfeoed.com/corosdeespana/Texto.asp?id=2004
  3. http://www.ciutat.net/terrassa/interes.htm
  4. http://www.fcec.cat/entitats/valles.html