Escut de Sant Vicent del Raspeig
De Viquipèdia

L'escut oficial de Sant Vicent del Raspeig té el següent blasonament:
Escut ibèric. De sinople, dues ferradures d'or posades en pal, acostades de quatre flors d'ametler del seu color, també posades en pal, dues a cada banda. Al cap, d'or, quatre pals de gules. Per timbre, una corona reial tancada. Damunt la corona, una cinta d'argent amb el lema Sequet però sanet.
[edita] Història
Decret 446/1970, del 12 de febrer. Publicat en el BOE núm. 47, del 24 de febrer de 1970.
Obra de José Rodríguez Torregrosa del 1960, l'escut mostra les armes del Regne de València, ja que la vila va pertànyer al terme d'Alacant, del qual es va independitzar definitivament el 1843 (Alacant era vila reial). Les flors d'ametler simbolitzen el conreu principal de l'horta santvicentera, mentre que les ferradures són una al·lusió a sant Vicent Ferrer, patró de la vila. Poden recordar la llegenda de la pèrdua de la ferradura de l'ase de fra Vicent en arribar al Raspeig; la ferradura també apareix a les armes dels Ferrer com a senyal parlant.
El lema Sequet però sanet reprodueix, segons la llegenda popular, la contesta que el pare Vicent va donar a un llaurador del Raspeig quan aquest li demanava aigua per als camps secs.