[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Escoles en xarxa - Viquipèdia

Escoles en xarxa

De Viquipèdia

Icona de copyedit
Nota: L'article necessita algunes millores en el seu format:
(Cal retirar la plantilla un cop millorat l'article)
Pot necessitar retocs en; negretes, enllaços, capçaleres, imatges, categories, interwikis, ...
Viquificar, desorfenar, mirar VP:LE

Escoles en xarxa és un projecte construït en diferents blocs d’Internet entre centres de secundària i primària dels territoris de parla catalana on es fan intercanvis de comentaris, articles, opinions, notícies, experiències personals, etc. penjades a la web d'Escoles en Xarxa. Després aquests comentaris de les diferents escoles es comenten, expressen les seves opinions, etc.

Es podria definir també com una xarxa virtual o un fòrum de debat en què no només hi participen l'alumnat, sinó també el professorat.

Cada centre en aquesta pàgina web té la seva clau d’accés, en el qual un/a profesor/a es fa responsable de l’activitat. Aquest/a professor/a corregeix els articles abans de publicar-los.

Les escoles participants són d'arreu dels Països Catalans.

[edita] Història del projecte

  • Primera fase: durant el 3er. trimestre del curs 2004-2005. Van participar-hi vint-i-dos centres de secundària, públics i concertats.
  • Segona fase: durant el curs 2005-2006. Van participar els vint-i-dos centres anteriors i el projecte es va estendre a vint-i-vuit més de nous.
  • Tercera fase: durant el curs 2006-07. Van participar seixanta-cinc centres de secundària i trenta centres de primària.

A l'any 2007 es va fer la primer trobada presencial d'Escoles en Xarxa en el poble valencià de Puçol.

En aquesta trobada els alumnes van participar en diversos tallers i activitats.

Es van fer diverses propostes per tal de millorar Escoles en Xarxa, com per exemple la creació d’un xat per tal que els alumnes es puguin comunicar instantàniament amb altres els companys de les diferents escoles. Els alumnes es van poder sentir com veritables periodistes, fent entrevistes, explicant la crònica de la trobada, també es va poder fer una edició en directe Ràdio Escoles en Xarxa, gràcies a XTECRàdio.

[edita] Objectius

La intenció d'Escoles en Xarxa es fomentar el periodisme digital, per activa o passiva, en la llengua catalana. Amb això s'intenta educar els infants i el jovent en les noves formes de comunicació i d'organització laboral. A més a més serveix per familiaritzar el jovent amb la diversitat dialectal de la llengua comuna.

El projecte és possible gràcies a Vilaweb i Escola Catalana, la revista d'educació d'Òmnium Cultural. També rep el suport del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya i Escola Valenciana.

[edita] Enllaços externs