[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès - Viquipèdia

Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès

De Viquipèdia

Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès (ETSAV)
Imatge:N/d
(Logo)

Fundada 1973
Finançament Públic
Director Joan Puigdomènech i Franquesa
Ubicació Sant Cugat del Vallès, Barcelona (Catalunya)
Coordenades 41º28'11"N 2º4'16"E
Adreça C) Pere Serra, 1-15
Alumnat
(curs 2007 - 2008)
n/d
Personal Docent i Investigador
(curs 2007 - 2008)
n/d
Afiliació Xarxa d'Universitats Institut Joan Lluís Vives
Campus Sant Cugat del Vallès.
Pàgina web oficial


L'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès
L'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès

L'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès (l'acrònim de la qual és ETSAV) és una de les dues escoles d'arquitectura de la Universitat Politècnica de Catalunya, juntament amb l'ETSAB. Va ser inaugurada l'any 1973 i l'únic títol que expedeix és el d'arquitecte. Completa el seu programa educatiu amb la impartició dels màsters oficials de Tecnologia a l'Arquitectura, Arquitectura, Energia i Medi Ambient, Sostenibilitat i Teoria i Història de l'Arquitectura.

Alguns dels trets diferencials de l'Escola són la seva mida i ràtio professor/alumne i el seu Pla d'Estudis. L'EAV és una de les escoles d'arquitectura més petites d'Espanya, amb uns 1100 alumnes. Això, conjuntament amb el nombre elevat de professors per alumne (120 professors) fa que l'Escola es caracteritzi per donar un tracte personalitzat i proper a l'estudiant. Per altra banda, el Pla d'Estudis de l'any 1993 es caracteritza per la implantació dels Tallers d'Arquitectura i Projecte (TAP), en què es combina l'assignatura de Projectes amb altres assignatures com Construcció, Condicionaments i Serveis o Expressió Gràfica Arquitectònica, per tal d'aconseguir un projecte que sigui la síntesi dels coneixements obtinguts en les diferents assignatures. Es preveu un canvi de Pla d'Estudis en un futur proper, si bé aquest seguiria en la línia marcada pel de l'any 1993.

L'Escola d'Arquitectura del Vallès forma part de l'AEEA (Association Européene pour l'Enseignement de l'Architecture) i l'ECAADE (Education in Computer Aided Architectural Design in Europe).

Cal no confondre l'ETSAV amb l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de València (dependent de la Universitat Politècnica de València) o l'Escuela Técnica Superior de Arquitectura de Valladolid, que també tenen com a acrònim ETSAV.

[edita] El Campus de Sant Cugat del Vallès

L'ETSAV és localitzada, des de l'any 1991, a les seves noves instal·lacions del campus de Sant Cugat del Vallès de la UPC, a uns deu minuts de l'Estació de Sant Cugat dels FGC. Anteriorment, l'Escola d'Arquitectura Sabadell-Terrassa es trobava a les antigues dependències de la Mancomunitat, entre les dues ciutats, on ara hi ha l'Institut Politècnic de Terrassa (IPCT). El nou edfici va ser construït per l'arquitecte Lluís Nadal Oller. En els anys següents s'hi van haver de dur a terme reformes per tal de millorar-ne les condicions de ventilació i il·luminació, i avui en dia encara hi ha aspectes a millorar. Per tal de buscar noves idees per a una millor utilització de l'edfici i per a la seva adaptació als nous temps, es va realitzar el concurs Repensar l'ETSAV.

Dins aquest edifici, de 8750m², hi ha aules teòriques, de taller, informàtiques i seminaris; a més d'una biblioteca de 14.000 volums, una Sala d'Actes amb capacitat per a 300 persones, el Taller de Maquetes, el CC-LAIA (Centre de Càlcul - Laboratori d'Aplicacions Informàtiques a l'Arquitectura) i un espai reservat a la Delegació d'Estudiants i l'Univers. [1].

Recentment s'han ampliat les dependències de l'Escola, amb la construcció de dous nous edificis davant de l'antic. Un d'ells, ja finalitzat, és el CRiTT. L'altre és un hivernacle que encara està en construcció.

L'edifici del CRiTT (Centre de Recerca i Transferència de Tecnologia) ha estat dissenyat per l'arquitecte Javier García Solera. Si bé aquest nou edfici havia de ser un exemple d'arquitectura pensada en termes de sostenibilitat, el projecte construït només conserva uns certs aspectes visuals de l'arquitectura bioclimàtica, mentre que el seu funcionament, especialment pel que fa al confort tèrmic, presenta greus deficiències. Recentment s'hi han dut a terme petites millores per provar de millorar-ne el confort a l'interior, com la instal·lació d'una malla sobre la coberta suposadament enjardinada. El resultat ha sigut positiu. El CRiTT acull els següents centres, entre d'altres:


  • Arxiu Coderch
  • CAIRAT (Centre d'Aplicacions de la Informàtica a la Representació de l'Arquitectura i el Territori)
  • CISOL (Centre d'Investigació Solar)
  • CITIES (Centre Interdisciplinar en Tecnologia, Innovació i Educació per la Sostenibilitat)
  • CRAL (Centre de Recerca per a l'Administració Local)
  • GSEA (Grup de Suport a les Estructures Arquitectòniques)
  • PAuS (Plataforma per l'Arquitectura i la Sostenibilitat)


[edita] Enllaços externs

Coordenades: 41° 28′ 11″ N 2° 4′ 16″ E