[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Ersan Ilyasova - Viquipèdia

Ersan Ilyasova

De Viquipèdia

Ersan Ilyasova
[[Image:{{{imatge}}}|100px|Ersan Ilyasova]]
Sobrenom:
Posició: Aler
Alçada: 2,06 metres
Pes: 94 quilos
Equip: AXA FC Barcelona (ACB)
Nacionalitat: Turquia Turc
Nascut: 15 de maig de 1987
Eskisehir, Turquia
Mort:
Carrera: 2003present
Premis: {{{premis}}}

Ersan Ilyasova (nascut el 15 de maig de 1987 en Eskisehir, Turquia) és un jugador turc de bàsquet que després de jugar en Milwaukee Bucks de la NBA, la temporada 2007-08 jugarà a l'AXA Barcelona.

[edita] Carrera

[edita] Europa

Ilyasova va començar jugant al bàsquet en el Ulker Spor de Turquia, equip que el va cedir en la temporada 2003-04 al Yesilyurt Istanbul, de la segona divisió turca. Durant la temporada 2004-05 va debutar amb l'Ulker amb el que va guanyar la Copa. Promitjà 3.9 punts i 3.5 rebots, i va participar amb l'equip en l'Eurolliga. Va ser membre de la selecció turca cadet i júnior. En juliol de 2006 va assolir la medalla de plata en l'Europeu sub-20 de Izmir, on es va alçar amb el MVP. En 2003 també va assolir idèntica medalla però amb els cadets. En aquella competició va tenir de mitjana 20.5 punts, 10 rebots i 3.3 robatoris.

[edita] NBA

Va ser triat per Milwaukee Bucks en segona ronda (lloc 36) del draft de 2005 i va signar un contracte de dos anys el 23 d'agost de 2005. Durant la temporada 2005-06 va ser enviat als Tulsa 66ers de la NBDL, pel que no va jugar cap partit en la NBA. Les seves mitjanes van ser de 12.5 punts i 7 rebots.

En la temporada 2006-07, i a causa de la plaga de lesions que va afectar als Bucks (especialment Bobby Simmons, Charlie Villanueva i Michael Redd), va comptar amb oportunitats per a demostrar la seva valia. I així ho va fer. Va signar la seva millor actuació el 17 de gener de 2007 davant Chicago Bulls amb 22 punts i 9 rebots, assolint el seu rècord en punts i rebots. Durant aquest mes de gener, les seves mitjanes es van disparar a 9.5 punts i 4.7 rebots. Al març va fer 6.8 punts i a l'abril 7.8 punts i 3.4 rebots. Els seus nombres al finalitzar la seva temporada com novençà en la NBA van ser de 6.1 punts i 2.9 rebots.

Es tracta d'un dels jugadors als quals se li pressuposa major projecció dintre de la NBA. Amb 19 anys ha contat amb minuts en la seva primera temporada en Milwaukee Bucks. Durant la segona meitat de la temporada va fer en moltes ocasions les vegades de sisè home. Té un físic privilegiat que li permet ser versàtil, jugar tant per fora com per dintre, on no sol fer-ho. La seva especialitat radica en el tir exterior i, malgrat la seva altura, li agrada jugar molt més per fora, on aprofita millor les seves qualitats. Des que la Federació de Bàsquet d'Uzbekistan al·legués a la FIBA que Ilyasova realment era uzbek (anomenat Arsen Ilyasov) nascut en 1984 s'ha instal·lat aquesta constant remor sobre la seva edat real. No obstant això, la FIBA ho va desestimar.

En 2007 signa un contracte per dos anys per l'AXA Barcelona de la Lliga ACB, per els quals ingressarà 5 milions de dólars, després té intenció de retornar a la NBA.El Barça confirma el fitxatge d'Ilyasova Marca.com