[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Ernest Maragall i Mira - Viquipèdia

Ernest Maragall i Mira

De Viquipèdia


Ernest Maragall i Mira
Conseller d'Educació
Al càrrec
29 de novembre de 2006 – present
Precedit per Joan Manuel del Pozo i Álvarez
Naixement 1943
Barcelona (Ripollès)
Partit polític Partit dels Socialistes de Catalunya
Professió economista

Ernest Maragall i Mira (Barcelona, 1943). Economista i polític català, és l'actual conseller d'Educació de la Generalitat de Catalunya. És nét del poeta Joan Maragall, fill de Jordi Maragall i Noble i germà de Pasqual Maragall i Mira.

[edita] Biografia

Des de l’any 1958 i fins el 1970 va treballar en el camp de la Publicitat i Marketing. Des del 1970 i fins el 1979 ha desenvolupat tasques com analista informàtic de l’Ajuntament de Barcelona i com a economista al Gabinet Tècnic de Projectes de l’Ajuntament de Barcelona.

Gerent de l'Institut Cartogràfic de Barcelona S.A. Societat privada municipal (ICB S.A. Spm) i director Gral. Institut Municipal. d’informàtica (IMI) de l'Ajuntament de Barcelona.

Des d’octubre de 1997 ha exercit com a regidor d'Hisenda i Funció Publica. President del Consell del Districte de Sant Andreu.

Des del mes de juliol de 1999 ha estat regidor de Presidència i Hisenda. President de l’Institut Municipal d’Informàtica. President de l’Institut Municipal. d’Hisenda. Vicepresident de la Comissió de Funció Pública de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies. Vicepresident del Consell d’Administració de Localret. Representant de l’Ajuntament a la Federació de Municipis de Catalunya. Vicepresident de l’Institut Mpal. d’Educació de Barcelona.

Juliol de 2001-Juny 2003 Portaveu del Govern Municipal de l'Ajuntament de Barcelona des de juliol de 2001 fin el juny de 2003. El Desembre de 2003 és nomenat Secretari de Govern de la Generalitat de Catalunya, càrrec que va exercir fins el setembre de 2006.

Fundador del PSC-Congrés l'any 1976 i l’any 1977 va ser membre de l'executiva de Barcelona del PSC i en l’actualitat és membre de la Comissió Executiva del PSC


Precedit per:
Joan Manuel del Pozo i Álvarez
Conseller d'Educació

2006 - actualitat
Succeït per:
continua en el càrrec


[edita] Enllaços externs