[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Emily Greene Balch - Viquipèdia

Emily Greene Balch

De Viquipèdia

Premi Nobel
Premi Nobel de la Pau
(1946)

Emily Greene Balch ( Boston, EUA 1867 - Cambridge 1961 ) fou una sindicalista nord-americana, escriptora i pacifista, que va rebre el Premi Nobel de la Pau el 1946, compartit amb John Raleigh Mott.

[edita] Orígens i estudis

Nascuda al barri jamaicà de la ciutat de Boston el 8 de gener de 1867, dintre d'una família acomodada, va ser una de les primeres persones en graduar-se a l'escola de Bryn Mawr el 1889. Va continuar estudiant sociologia i econòmiques a Europa i els Estats Units, i el 1896 va ingressar a la facultat de la Universitat de Wellesley, i l'any 1913 es va convertir en professora d'econòmiques i sociologia.

[edita] Activisme social

Durant la Primera Guerra Mundial va ajudar a fundar la Lliga Internacional de les Dones per la Pau i la Llibertat i va fer campanya contra l'entrada dels Estats Units en el conflicte armat.

A causa de les seves activitats pacifistes la Universitat de Wellesley va acabar amb el seu contracte, i es va convertir en editora de "The Nation", una revista de notícies liberal molt coneguda. Emily es va convertir en quàquera el 1920, i mai es va casar.

El 1946 fou recompensada amb el Premi Nobel de la Pau, juntament amb John Raleigh Mott, pels seus treballs pacifistes i integradors com a presidenta internacional honoraria de la Lliga Internacional de les Dones per la Pau i la Llibertat.

Morí el 9 de gener de 1961 en el seu retir a la ciutat nord-americana de Cambridge.

[edita] Enllaços externs