[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Embassament del Sitjar - Viquipèdia

Embassament del Sitjar

De Viquipèdia

Embassament del Sitjar amb Ribesalbes al fons
Embassament del Sitjar amb Ribesalbes al fons

L'embassament del Sitjar és un embassament del municipi d'Onda (País Valencià), a 164 m d'altitud.

Es va construir el 1960 en el llit del riu Millars, sobre una superfície de 317 hectàrees i amb una capacitat màxima de 52 Hm³. L'obra va ser construïda mitjançant una presa de gravetat amb una altura de 58 metres i una longitud en coronació de 581 m, la presa és de comportes i té una capacitat de 2.800 m³/s.

Es tracta d'un embassament d'aigües subsalines, encara que amb escassos abocaments, pel que les seves aigües mantenen una qualitat acceptable. Es destina al reg i a la producció d'energia elèctrica. Aquesta presa pertany a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer. Aigües abaix, es deriva el cabal circulant cap a altres centrals hidroelèctriques: Onda, Hidro i Vila-real.

La presa de l'embassament del Sitjar
La presa de l'embassament del Sitjar


Aquest article sobre el País Valencià és un esborrany i possiblement li cal una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint l'article i millorant-hi la qualitat traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.


Coordenades: 40° 0′ 55.41″ N 0° 14′ 19.49″ O