[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Elisha Gray - Viquipèdia

Elisha Gray

De Viquipèdia

Inventor del telèfon
Inventor del telèfon

Elisha Gray (Estats Units 1835 - 1901) Inventor del telèfon, independentment d'Antonio Meucci o d'Alexander Graham Bell.

Va nèixer a Barnesville, a l'estat d'Ohio, el 2 d'agost de 1835, en un entorn familiar rural i de fortes conviccions cristianes. Els seus pares dedicats a les tasques de la granja tenien pocs recursos econòmics i va haver d'abandonar l'escola molt aviat degut a que el seu pare va morir i havia d'ajudar la seva mare a tirar la família endavant.

Malgrat tot, volia finalitzar els seus estudis i un cop acabada l'escola preparatòria, va entrar a la Universitat de Oberlin mentres treballava de fuster per poder pagar-se els estudis. En la seva etapa universitària va començar a sentir una especial passió per tot allò que estigues relacionat amb l'electricitat.

Va ser l'any 1867 quan li van concedir la seva primera patent per un aparell que consistia en un telègraf millorat. El 14 de febrer de 1876 va enregistrar una sol·licitud de patent per a la transmissió elèctrica de sons a Chicago (Estats Units), però Bell havia enregistrat la seva sol·licitud abans.

El 21 de gener de 1901 va morir a Newtonville, a l'estat de Massachusetts.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Elisha Gray