[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

El Bulli - Viquipèdia

El Bulli

De Viquipèdia

Coordenades: 42° 15′ 00″ N 3° 13′ 35″ E

Entrada del Restaurant del Bulli.
Entrada del Restaurant del Bulli.

El Bulli és un restaurant propietat del xef Ferran Adrià i del director Juli Soler a Cala Montjoi, Roses (Girona). Té 3 estrelles Michelin[1] i ha estat considerat tres vegades (2002, 2006 i 2007) el millor restaurant del món al Top 50 de la revista Restaurant. El restaurant té una estació limitada d'abril a setembre.

El Bulli va ser fundat el 1962 per un matrimoni alemany com a bar on acudien els estiuejants. A finals de la dècada dels 60, a mesura que la cuina anava prenent entitat, esdevingué un restaurant. Al llarg dels anys passaren diversos cuiners pel restaurant. Amb Jean-Louis Neichel, el Bulli obtingué la primera estrella Michelin.

El 1981, Juli Soler s'hi incorporà com a director i amb J. Paul Vinay com a xef, obtingueren la segona estrella a la guia Michelin. El 1983 arribà Ferran Adrià i l'any següent ja s'havia convertit en el xef del Bulli. L'any 1990, Ferran Adrià i Juli Soler es van associar i iniciaren un projecte que els duria a aconseguir la tercera estrella Michelin l'any 1996.

Els plats que s'hi serveixen combinen ingredients inusuals amb sofisticades tècniques científiques i innovadores. Per la cuina del Bulli han passat alguns dels millors xefs de la cuina catalana i espanyola actual com ara Dani García, Paco Roncero o Sergi Arola.

[edita] Referències

  1. Llista de Restaurants Catalans amb estrelles Michelin - gencat.

[edita] Enllaços externs