[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Ekiken Kaibara - Viquipèdia

Ekiken Kaibara

De Viquipèdia

Ekiken o Ekken Kaibara (en japonès: 貝原 益軒, Kaibara Ekiken), (16305 d’octubre de 1714), fou un filòsof i botànic japonès.

Comparant les seves coneixences científiques amb els escrits filosòfics tradicionals que estudiava (heretatge del confucianisme, del neoconfucianisme, de les nocions daoistes i àdhuc del xintoisme), va arribar a la conclusió que aquests no feien més que parlar de l’existència d’una “llei universal de la natura”, que també es podia comprendre a través de la ciència. La seva gran tasca va consistir en intentar traduir aquests conceptes filosòfics, esdevinguts obtusos i hermètics, en el llenguatge corrent japonès.

Això es va concretitzar amb l’edició de manuals pràctics distribuïts per tot el país i que van esdevenir molt populars, fent que Kaibara arribés a ser molt famós al Japó a la seva època. N’hi havia, per exemple, que explicaven “com criar els infants” o “com s’havien de comportar les dones”. Aquests escrits serien compilats més endavant en un volum titulat Yokojun, traduït per “Secrets de la salut i la longevitat dels japonesos”.

També va publicar un estudi sobre la botànica del Japó: Yamato Honzo

[edita] Enllaç

Nota biogràfica en anglès